Timpul.md

Ultima oră 20 Noiembrie 2017 | 18:38

Silvia Radu cere suplimentarea autobuzelor în orele de vârf pentru unele localități suburbane

Primarul general interimar, Silvia Radu, a cerut responsabililor să rezolve problemele din domeniul transportului de pasageri, în special ce ține de suburbiile capitalei. În cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, Radu a menționat că primește foarte multe cereri de la cetățeni privind condițiile proaste de transport. În acest context, ea a solicitat șefului Direcției de Transport, Oleg Poiată, să vină cât mai curând cu un plan de soluționare.

„Sunt foarte multe cereri, atât de la cetățeni, cât și din partea primăriilor care sunt în jurul Chișinăului, care aparțin municipiului, ca să extindem anumite rute. Ca să revenim la anumite rute, fiindcă unele rute au fost închise. Spre exemplu, vă citesc un mesaj care mi-a venit mie la telefon, sper că știți cazul dat. O problemă complexă care vizează locuitorii satului Bubuieci.

„Transportul pasagerilor pe ruta 138 este pur și simplu o catastrofă în ajunul iernii. Intervalul de așteptare a unui microbuz uneori depășește 45 minute, iar în orele de vârf pur și simplu nu încap pasagerii la stația de unde pornește. Graficul nu este respectat, în zilele de sâmbătă și duminică e dezastru”, a citit Silvia Radu.

În acest context, primarul interimar a solicitat direcției să vină cu un raport privind rutele de transport și posibilitățile de suplinire a acestora cu unități de transport pentru a fluidiza traficul, mai ales în orele de vârf.

„Eu vă rog foarte mult, așezați-vă cu întreprinderea de transport și făceți-mi o prezentare clară a rutelor și încercați să găsiți o soluție pentru aceste probleme. Tema Bubuieci – care este soluția, tema comunei Trușeni și primăria Ialoveni. Nu toate vor fi posibile de soluționat într-o zi, fiindcă sunt probleme ce țin de extinderea rutelor de troleibuze, dar sunt probleme care țin de disciplina sosirii la timp a autobuzelor. Și trebuie să căutați posibilitatea, acolo unde este posibil, ca să fie mai multe autobuze pe aceste rute în orele de vârf”, a adăugat Silvia Radu.
 
Sursa: Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus