Timpul.md

Actualitate 4 Octombrie 2018 | 11:53

Silvia Radu, despre politicienii care speculează subiectul vaccinării: Este inadmisibil să spui atâtea minciuni doar pentru a-ți crește ratingul electoral

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Silvia Radu, doreşte acţiuni eficiente privind combaterea știrilor false, tirajate în scop electoral. Oficialul se referă la modul în care unii politicieni tratează subiectul vaccinurilor împotriva rujeolei, procurate prin intermediul UNICEF.

„Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanții UNICEF. I-am rugat să ne ajute în procesul de comunicare publică privind combaterea știrilor false făcute de unii politicieni doar în scop electoral. Vaccinurile care se folosesc la noi în țară sunt procurate prin intermediul UNICEF, aceștia asigurând astfel o garanție în plus privind calitatea și standardele. UNICEF este una dintre cele mai mari organizații internaționale cu o credibilitate foarte mare la nivel mondial”, a scris Silvia Radu, într-o postare pe Facebook.

“Politicienii care se joacă cu aceste subiecte trebuie să realizeze că nu fac altceva decât să picure otravă în urechile oamenilor. Este inadmisibil să spui atâtea minciuni doar pentru a-ți crește raitingul electoral. Politicienii trebuie să înțeleagă că ”sănătatea” nu trebuie să fie un domeniu de lupte politice cu arme mincinoase”, a mai scris Silvia Radu.

Amintim că deputatul socialist Vladimir Odnostalco a contestat la Curtea Constituțională obligativitatea vaccinării contra rujeolei. Asta chiar dacă există deja o decizie a înaltei curți, care a stabilit legalitatea măsurii. 

Sursa: https://www.facebook.com/silviaradu.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus