Timpul.md

Actualitate 24 Ianuarie 2018 | 10:53

Silvia Radu și Nistor Grozavu au fost audiați de Procuratură

Procesul penal pornit pe numele primarului interimar Silvia Radu la cererea Partidului Liberal a fost închis și s-a emis o ordonanță care stipulează ne începerea urmării penale pe acest caz, scrie deschide.md

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de șeful procuraturii municipale, Ştefan Şaptefraţ, care a adăugat că: „După ce au fost audiați primarul general interimar Silvia Radu și viceprimarul Nistor Grozavu în cadrul procesului penal s-a stabilit că informațiile din cerere nu s-au adeverit. Astfel pe data de 17 ianuarie a fost emisă o ordonanță de ne-începere urmăririi penale”.

Amintim că în luna decembrie 2017, Procuratura Municipală a pornit un proces penal pe numele Silviei Radu, după ce Partidul Liberal a înaintat o cerere în acest sens. Astfel urmau să fie efectuate acțiuni penale pentru „uzurparea de calități oficiale”. C

Liberalul Valeriu Munteanu scria atunci pe pagina sa de Facebook că „Procuratura Municipală a pornit, la solicitarea Partidului Liberal, un proces penal (nr. 238/17) pe faptul săvârșirii de către Silvia Radu (în complicitate cu Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu) a infracțiunii de uzurpare de calități oficiale (art. 351 Cod Penal) și a infracțiunii de samavolnicie (art. 352 Cod Penal)”.

Pe 6 noiembrie, Silvia Radu a fost numită primar general interimar al Chișinăului. Anunțul a fost făcut de Nistor Grozavu, care a deținut interimatul după ce Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție.

Numirea a fost făcută în baza articolului 17 al Legii privind statutul municipiului Chișinău, nr. 136 din 17 iunie, 2016, care prevede că, dacă viceprimarii nu sunt aleși de Consiliul municipal Chișinău, ori subiectul este exclus din agendă la două ședințe consecutive ale CMC, Primarul General numește viceprimarii prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului Municipal. De menționat că aceste proceduri legale au fost respectate. Subiectul alegerii viceprimarilor a fost în agenda CMC la două ședințe consecutive, dar de fiecare dată a fost exclus din agendă.

Ca urmare a unor discuții anterioare, Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu au semnat declarații în care anunță că nu vor exercita interimatul funcției de Primar General, astfel că, potrivit legii, interimatul acestei funcții a trecut la Silvia Radu. Conform legii, informații despre decizii au fost date în scris către Consiliul municipal Chișinău și Cancelaria de Stat. 

Autor: deschide.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus