Timpul.md

Actualitate 27 Februarie 2020 | 10:00

Sîrbu: Pavel Filip ar urma să revină în funcția de premier dacă Dodon câștigă alegerile

În cazul unei coaliții PD- PSRM, democrații s-ar alege cu câteva fotolii în ministere, iar după alegerile prezidențiale, unde nu ar înainta un propriu candidat, s-ar alege și cu funcția de premier. Aceasta în cazul în care ar câștiga șeful statului Igor Dodon. Sunt detalii ce ar fi negociate între cele două formațiuni, despre care spune că a auzit deputatul Sergiu Sîrbu. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe Azi, la TVR Moldova. 

Întrebat dacă este adevărat că liderul PD, Pavel Filip, ar urma să revină în funcția de premier, membrul grupului parlamentar „Pro Moldova” Sergiu Sârbu afirmă că a auzit despre unele detalii ale negocierilor dintre socialiști și democrați. Astfel, în cazul unei alianțe între cele două formațiuni, PD-ului i s-ar fi promis nu doar fotolii de miniștri.

„Am auzit că se discută să fie o alianță PD-PSRM. Ca PD să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale. Pentru asta ar putea obține, acum, câteva fotolii în ministere.

Iar dacă Igor Dodon câștigă alegerile, atunci PD ar putea obține și funcția de premier. Rămâne să vedem dacă va mai exista PD peste jumătate de an”, a spus deputatul.

Totodată, Sîrbu consideră că coaliția este ca și semnată.

„Nu contează dacă este oficial sau neoficial. Alianța deja există. Totul se votează la pachet. Se discută, se negociază, se pun oameni în funcție”, spune Sîrbu despre acțiunile fracțiunilor parlamentare PSRM și PD.

Și deputatul Alexandru Slusari susține că democrații nu ar mai avea putere de decizie.

„Majoritatea există și în forma ei acționează în interesele lui Igor Dodon, practic, cu ignorarea intereselor la ce a mai rămas din PD”, spune Slusari și adaugă că liderul democraților Pavel Filip nu ar decide multe lucruri în interiorul partidului.

„Sunt și membri nemulțumiți care nu agreează echipa lui Andrian Candu dar sunt și anti Dodon. Partidul alunică”, a adăugat Slusari.

Amintim că marți, șeful statului Igor Dodon a vorbit despre o eventuală coaliție PSRM-PD. „Oamenii cer o stabilitate politică, iar aceasta este posibilă doar printr-o coaliție”, a spus președintele. Dodon crede că este puțin probabilă o coaliție de dreapta cu PSRM și că optim ar fi o coaliție PSRM-PD.

https://agora.md 
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus