Internațional

Sirenele navelor şi locomotivelor din toată ţara au sunat la instaurarea noului conducător din Coreea de Nord

Evenimentul a avut loc în timpul unui miting militar uriaş la Phenian, în ultimele zile de doliu pentru liderul lor care a murit. "Inima mare de tovarăşului Kim Jong-il a încetat să bată", se plângea Kim Yong-Nam,  într-un discurs rostit de la un balcon în faţa a zeci de mii de soldaţi.

 "A fost o plecare mai devreme de cât ne aşteptam, este pierderea cea mai mare pentru partidul nostru şi revoluţia noastră", a continuat Kim Yong-nam, subliniind contribuţia liderului pentru "pacea şi stabilitatea globală în secolul XXI."

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea oficială, s-au ţinut trei minute de tăcere, umate de sunetele simultane a sirenelor navelor şi locomotivelor din toată ţara. Astfel, s-a marcat sfârşitul termenului de treisprezece zile de doliu naţional în onoarea lui Kim Jong-il, liderul care a condus Corerea de Nord timp de 17 ani, şi care a murit la 17 decembrie. Un cortegiu funerar a avut loc miercuri, la Phenian, în faţa a sute de mii de oameni .

În vârstă de nici 30 de ani, fiul cel mic al răposatului Jong-Il nu a ocupat niciun post în ierarhia statului şi se regăseşte în fruntea unei ţări falimentare şi incapabilă să-şi hrănească populaţia.

Niciun străin – ziarist sau invitat – nu a putut asista la ceremonie, cu excepţia notabilă a ambasadorului chinez în post la Phenian, reprezentantul singurei ţări aliate cu regimul nord-coreean.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *