Actualitate

SIS a deconspirat o „fermă de trolli” care ar promova imaginea lui Veaceslav Platon

Ofițerii SIS au deconspirat o „fermă de trolli” care de mai mult de două luni promovează imaginea controversatului om de afaceri Veaceslav Platon pe Facebook, dar și participă activ la denigrarea concurenților electorali. Descoperirea a avut loc în cadrul perchezițiilor de săptămâna aceasta, într-o casă de pe strada Pavel Boțu din cartierul Malina Mică, în cadrul schemei de filaj a magistratei Curți ide Apel, Angela Bostan, scrie site-ul Deschide.md

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate de SIS și PCCOCS și l-ar fi vizat pe Andrei Bahcivanji, care în 1997 era asociatul lui Platon în cadrul companiei SRL „Neîmblînzit”. Compania a fost lichidată în anul 2003, iar în cadrul acesteia Platon deținea 70% din acțiuni, celelalte fiind deținute Bahcivanji.

Potrivit surselor Deschide.MD, apropiate anchetei, casa ar fi închiriată de către Veaceslav Platon, iar acolo își desfășura activitatea Bahcivanji, dar și avocatul lui Platon, Ion Crețu. Potrivit sursei citate, oamenii legii au dat peste 15 laptopuri la care lucrau mai mulți tineri și ar fi fost depistate mai multe cartele SIM în baza cărora au fost create mai multe profile „false” pe Facebook. De pe aceste profile false permanent se scriau comentarii de laudă și susținere pe pagina de Facebook a lui Veaceslav Platon, având scopul de a crea aparențe de susținere din partea utilizatorilor reali. Totodată, erau aduse acuzații și critici președintei Maia Sandu și PAS, mai scrie publicația online.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *