Timpul.md

Actualitate 24 Octombrie 2021 | 10:51

SIS-ul lui Esaulenco cenzurează unul dintre cele mai populare site-uri de știri din Ucraina (censor.net)

 

În conformitate cu Dispoziția nr.1 din 22.10.2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a RM, Serviciul a identificat site-ul censor.net, care la 22.10.2021 a publicat o știre cu conținut fals, menționează instituția.

Extras din conținutul articolului: „acordarea gazului pentru Moldova reprezintă o parte din afacere, în rezultatele căreia Procuratura Generală din a Republicii Moldova trebuie să claseze dosarul cu privire la răpirea ex-judecătorului Ceaus”.

NOTĂ: De menționat, că în urma analizei spațiului informațional al RM, se constată amplificarea impactului informațiilor respective în contextul în care articolul a fost distribuit de către agenția de presă „Komsomolskaya Pravda” (www.kp.md).

În context, Serviciul solicită resurselor on-line care au distribuit/preluat informațiile vizate, eliminarea acestora, se arată în comunicat.
 
Menționăm că censor.net este unul dintre cele mai mari portaluri de știri din Ucraina, iar SIS-ul lui Esaulenco n-a furnizat niciun fel de detalii ce ar confirma că informațiile publicate de censor.net sunt false.

Amintim că în timp ce R. Moldova trece printro criză energetică, iar Chișinăul e plin de agenți ai F. Ruse, șeful SIS luptă cu știrile din Ucraina.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus