Timpul.md

Actualitate 6 Mai 2017 | 12:40

Sistemul informatic al lui Macron – ”spart” de hackeri, probabil ruși, cu o zi înainte de alegerile din Franța

 Un număr masiv de email-uri cu informații despre activitățile staff-ului electoral al candidatului la președinție Emmanuel Macron, au fost publicate de un ”utilizator anonim” pe site-ul Pastebin, anunță Reuters.

Datele care nu sunt destinate publicullui larg – mii de scrisori și documente – au fost „scurse“ în noaptea de vineri – cu doar o zi înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța.

Corespondenta personala a lui Macron a fost postata de utilizatorul EMLEAKS.

Ministerul Afacerilor Interne din Franța a refuzat sa comenteze atacul hackerilor, invocând faptul că campania electorala s-a sfârșit și sunt interzise declarațiile care ar putea afecta rezultatele votului.

În declarația sediului de campanie al lui Macron se spune ca candidatul la președinție „a devenit victima unei atac al hackerilor la scară largă și bine coordonat“, din care cauza în internet au ajuns informații de uz intern. Informațiile facute publice conțin atât documente despre activitatea electorala dar și date contrafăcute.

”Gravitatea acestui eveniment este de necontestat, și nu vom tolera ca interesele vitale ale democrației să fie compromise“ – citeaza Reuters declarația mișcarii ”Înainte!“ a candidatului Emmanuel Macron.

Amintim că la mijlocul lunii februarie 2017, oficialii sediului de campanie al lui Macron au acuzat mass-media rusă ca depune eforturi de a-l face pe Macron ”eroul” știrilor false. De asemenea, a anuntat cu privire la tentativele de atac al hackerilor ruși.

Compania japoneză în domeniul securității cibernetice Trend Micro a lansat la scurt timp după aceea rezultatele investigației sale privind atacurile asupra sediului de campanie al lui Macron. Experții au descoperit că „hackeri cu semnele distinctive caracteristice gruparii pro-Kremlin“ au incercat să obțină acces la conturile de e-mail ale favoritului in cursa prezidențială. Era vorba despre grupul de spragatori Pawn Storm, cunoscut de asemenea sub numele de APT28, Tsar Team, Sedit și Fancy Bear.

Financial Times a afirmat anterior că activitățile Pawn Storm sunt coordonate de Direcția Principală de Informații a Armatei Ruse (GRU).

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus