Timpul.md

Actualitate 21 Noiembrie 2017 | 08:35

Situația la frontieră // Patru străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova

 În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- 10 persoane au încălcat regimul de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- două persoane au prezentat documente falsificate;
- două tentative de trecere ilegală peste frontieră a bunurilor;
- patru cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- nouă conducători auto au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
- șase încălcări privind regulile de transportare a călătorilor și bunurilor nedeclarate;
- nouă persoane puse la consemn au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de drept naționale.

Polițiștii de frontieră au avut două întrevederi de frontieră, în vederea schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 38 965 traversări, dintre care un număr de 22 466 treceri ale cetățenilor R. Moldova. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 10 634 traversări, fiind înregistrat un număr mai mare de transport înmatriculat în străinătate - 5 418 traversări.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum consultați aplicația „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.
Ajunși în punctele de trecere, manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus