Timpul.md

Actualitate 19 Ianuarie 2018 | 08:29

Situația la frontieră: trei puncte de trecere rămân nefuncționale din cauza condițiilor meteo nefavorabile

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- o persoană a încălcat regimul punctelor de trecere;
- un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- un conducătoi auto a prezentat document falsificat;
- o tentativă de trecere ilegală peste frontieră a bunurilor;
- trei persoane în conflict cu legea și un mijloc de transport pus la consemn au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 33 905 traversări, dintre care un număr de 18 529 treceri pe sensul de ieșire din R. Moldova. Față de aceiași zi a anului trecut, numărul total de traversări persoane este în descreștere cu 17%.

Cele mai solicitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 6 048 traversări persoane,
PTF Otaci – 5 470 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău - 5 083 traversări persoane,
PTF Sculeni – 3 370 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați - 2 495 traversări persoane,
PTF Criva – 2 438 traversări persoane,
PTF Cahul - 1 624 traversări persoane.

Din cauza drumurilor înzăpezite și întreruperii curentului electric pe partea ucraineană, rămân închise trei puncte de trecere: Ceadîr-Lunga - Maloiaroslaveț, Ceadîr-Lunga-Novîie-Traianî, Giurgiulești-Reni. la fel, din cauza blocării căilor de acces, se circulă cu dificultate prin punctele de trecere Basarabeasca-Serpneovo și Săiți-Lesnoe. Recomandăm participanților la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin punctele de trecere nominalizate, să opteze pentru altele aflate în proximitate sau să amâne, pe cât este posibil, călătoriile.

Totodată, în scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. Înainte de a porni la drum consultați aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport. Ajunși în punctele de trecere manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus