Actualitate

Soarele, prieten sau duşman? Ce nu ştiai despre expunerea la soare!

Dacă doreşti să te bucuri de o vacanţă fără neplăceri şi vizite nedorite la spital ar fi bine să te gândeşti la riscurile pe care le presupune expunerea prelungită la soare.

Principalele probleme care pot apărea sunt arsurile solare. Bineînţeles, zvonurile cum că razele solare pot determina apariţia cancerului de piele sunt în mare parte adevarate. Riscul de apariţie a cancerului de piele creşte atunci când zona de piele care este expusă este acoperită de aluniţe.

1. Evită expunerea la soare în intervalul de timp 11:00- 17:00. Pe lângă riscul de arsuri solare, în acest interval de timp riscurile sunt mult mai mari, fiind posibilă apariţia insolaţiei sau a stărilor de leşin.

2. Foloseşte o cremă cu factor de protecţie mare (de peste 30).

3. Ai grijă să te hidratezi corespunzător. În perioada caniculară este indicat să consumi între 2-3 litri de lichide zilnic.

4. Este indicat ca dintre lichidele pe care le consumăm cea mai mare parte să fie reprezentată de apă plată, compoturi sau ceaiuri reci.

5. Evită consumul de alcool, cafea şi ţigări.

6. Pentru persoanele cardiace, copii, dar şi cele trecute de vârsta a doua este indicată expunerea solară limitată, întrucât aceştia sunt mult mai sensibili la eventualele afecţiuni. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *