Timpul.md

Moldova 23 Aprilie 2020 | 07:52

Soarta acordului rusesc și a suveranității moldovenești urmează să fie decisă de deputații Partidului Democrat

 

MEMENTO MORI,
DOMNULE PREȘEDINTE AL PDM,
PAVEL FILIP!

Mâine, în sfânta zi de joi, 23 aprilie 2020, deputații moldoveni vor examina proiectul de lege cu privire la acordul privind împrumutul rusesc, negociat în condiții oculte și semnat de către ambasadorul de la Moscova, Andrei Neguță, și un reprezentant al Ministerului de Finanțe al Rusiei. Potrivit opiniilor exprimate de experți în materie de specialitate, acordul menționat contravine flagrant intereselor naționale ale Republicii Moldova.

Reieșind din scopuri politice meschine, președintele Igor Dodon și partizanii săi socialiști insistă asupra adoptării cu orice preț a acordului rusesc, inclusiv cu riscul subminării grave a suveranității economice și politice a Republicii Moldova.

Componentele Blocului ACUM, formațiunile PAS (președinte Maia SANDU) și PPDA (președinte Andrei NĂSTASE), critică încheierea acestui acord păgubos și pledează cu hotărâre pentru respingerea acestuia de către Parlamentul de la Chișinău.

Soarta acordului rusesc și a suveranității moldovenești urmează să fie decisă de deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat (președinte Pavel FILIP), care, potrivit programului său politic, promovează un curs pro-european. Mâine, cugetul democraților moldoveni va fi atins de hârtia politică de turnesol, care va dezvălui răzvidit esența lor adevărată - sunt ei pro-europeni credibili, ori sunt pro-asiatici, aidoma lui Dodon și ortacilor săi socialiști?

MEMENTO MORI, PAVEL FILIP!

Mihail Druță facebook.com

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus