Sănătate

Somnul în frig, secretul popoarelor nordice pentru a avea copii sănătoşi

Mai mult decât atât, suedezii îşi lasă copiii să doarmă în cărucior, afară, la temperaturi negative, între 1,5 şi 3 ore, desigur, îmbrăcaţi corespunzător şi supravegheaţi cu ajutorul unui dispozitiv. În acest fel, ei cred că imunitatea copiilor este întărită, iar cei mici nu se vor confrunta cu probleme de sănătate, scrie BBC.

Majoritatea creşelor din Suedia, dar şi din alte ţări nordice, cum ar fi Norvegia, Finlanda sau Danemarca, aplică acest „tratament” copiilor pe care îi au în grijă în timpul zilei.

La Forskolan Orren, o creşă din Stockholm, toţi copiii până în 3 ani sunt scoşi în frig şi lăsaţi să doamă în aer liber.

„Când sunt -15 grade Celsius, deci foarte frig, acoperim bebeluşii cu o pătură călduroasă”, spune o educatoare din cadrul instituţiei.

Părinţii copiilor susţin că în acest fel micuţii îşi întăresc sistemul imunitar, respiră mai bine şi nu răcesc aproape niciodată. În plus, somnul lor este mai odihnitor.

Aşadar, vorba „nu sta în frig că răceşti” pare să fie un mit inventat de părinţii mult prea grijulii. Tu ţi-ai lăsa copilul să doarmă în frig? 

csid.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *