Cultură

Spectacol de excepţie la Atena

Profitând de buna dispoziţie şi de numeroasa prezenţă, în deschidere a avut loc lansarea oficiala a Asociaţiei Tinerilor Moldoveni din Grecia. Tinerii au primit sincere felicitări din partea Ambasadei R. Moldova la Atena.

Concertul a continuat cu surpriza organizatorilor – câteva piese în interpretarea lui „Gheorghe Zamfir” al Basarabiei – naistul Vasile Iovu, dar şi cu recitalul Doinei Sulac – repertoriu bogat în balade, doine, sârbe şi hore care au ridicat toată sala la joc. A urmat un mic recital de poezie a invitaţilor de onoare de la Chişinău, scriitorii Vasile Romanciuc şi Iulian Filip, care au vorbit despre situaţia din R.M., făcând un indemn să ne întoarcem acasă, remarcând: „Tare bine era, daca ne întâlneam acasă”.

A doua parte a spectacolului a continuat cu interpretarea pieselor Doinei Sulac, ajungând la apogeu cu piesa despre fiica ei, care a emoţionat toate mamele din sală.

Festivitatea s-a încheiat într-o atmosferă excelentă, prin participarea ambasadorului R. Moldova în Republica Elenă, Excelenţa Sa Mihai Bălan, care a decernat pentru prima oară diplome de excelenţă câtorva dintre cei, care au contribuit la desfăşurarea acestei acţiuni, dar care au promovat, de-a lungul anilor, cultura şi limba statului. Astfel, domnia sa a înmânat diplome de excelenţă pentru Asociaţia Moldo Elenă „Orfeu”, condusă de Violeta Slusarenco, Formaţiei „Bucuria” de la Atena, dar şi invitatei de duminică – Doina Sulac.

Înmânarea diplomelor se alătură momentului de sâmbătă seara, când, în cadrul Cenaclului „Legământ”, Ambasada R. Moldova de la Atena a mai înmânat o diplomă de excelenţă Cenaclului „Legământ”, condus de Larisa Bâlhac.

La reuşita acestui spectacol, alături de Asociaţia Moldo-Elenă „Orfeu”, Ambasada R. Moldova în Grecia şi Ziarul românesc din Grecia – RoMedia.gr. Şi-au mai adus aportul şi firmele Olympic Travel, Alt Travel şi Perfect Tur, precum şi Restaurantul Dorna.

Evenimentul s-a încheiat într-o atmosferă deosebită, participanţii dându-şi întâlnire la următoarea acţiune Sărbătoarea Zilei Marii Uniri – 1 Decembrie 1918.

Dorina Izbisciuc,
RoMedia.gr

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *