Timpul.md

Actualitate 27 Martie 2020 | 08:00

DECLARAȚII / Ion Chicu: Către 10 aprilie vom ajunge la 2000 de cazuri de INFECTARE. Dacă continuăm să fim iresponsabili VOM MURI MULȚI (VIDEO)

Premierul Chicu anunță că în acest ritm pe 10 aprilie vom ajunge la 2000 de cazuri. Ion Chicu a „uitat” să menționeze pe ce se bazează aceste „calcule”. 

(19:57) Se mai închid două puncte de traversare a frontierei terestre - Costești-Stânca și Rosoșani cu Ucraina.

Notarii și executorii judecătorești trebuie să-și continue activitatea. Sectorul respectiv trebuie să se conformeze și să presteze serviciile pe care statul i le-a delegat.

(19:48) Ion Chicu: Dinamica creșterii numărului de pacienți cu Covid ne vorbește despre faptul că în acest ritm către 10 aprilie vom ajunge la 2000 de cazuri de infectare.

Sistemele din așa țări ca Italia, Franța nu fac față acestei provocări. Nici sistemul nostru nu va rezista. Reiterez necesitatea respectării măsurilor restrictive, măsuri care ne incomodează, nu ne sunt pe plac. Dar vă spun cu toată sinceritatea pericolul este major pentru viața tuturor.

Dacă continuăm să fim iresponsabili vom muri mulți.

Avem locuri în spitale pentru 3-4 mii. Cu toate acestea putem avea un număr mai mare de cazuri confirmate.

Am rugat colegii să pregătească spații alternative de acomodare a noilor pacienți: hoteluri, săli etc. Dar acestea vor fi spitale improvizate. Pentru că problema deficitului de medici nu a putut fi rezolvată până acum.

Persoanele care se vor afla în afata reședinței vor fi obligate să dețină un act de identitate. Va trebui în această perioadă să fiți gata să răspundeți colaboratorilor MAI să vă identificați.

publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus