Timpul.md

Actualitate 8 Noiembrie 2018 | 23:31

Spre rușinea Marinei ruse, cea mai nouă corvetă a sa a fost remorcată „TRIUMFĂTOR” din Siria la Sevastopol (FOTO)

Cea mai noua nava tip corveta a Marinei ruse – „Vîșni Volocek“ – a fost fotografiata in stramtorile Marii Negre, fiind tractata de un remorcher spre portul de domiciliu, noteaza pe Facebook jurnalistul Andrei Klimenko, care dezvaluie totodata o alta minciuna a propagandei ruse.

„Sancțiunile nu funcționează, sau ați spune: “să mai ai încredere în acești oameni?” – Pe 11.06 2018 mass-media din Rusia au publicat un comunicat eroic … dar fals: “Cea mai noua navă de rachete „Vîșni Volocek“ din cadrul Proiectului 21631 (cod „Buyan-M“) si-a finalizat sarcinile ca parte a gruparii navale permanente a Marinei Ruse în Marea Mediterană, a stabilit cursul spre baza sa de domicilu și se îndreaptă spre orașul-erou Sevastopol. Așa cum a precizat serviciul de presă al Flotei Mării Negre, nava a trecut marți, 6 noiembrie, prin strâmtorile Bosfor și Dardanele … „.

„Și acum adevărul. La 31 octombrie, aproximativ 21:00 (ora locală), cea mai noua nava remorcher a flotei ruse din Marea Neagră – “Prof. Nikolai Muru” – a remorcat de la baza marinei ruse în Siria – Tartus – cea mai noua și eroică corveta „Vîșni Volocek“. Înarmata cu rachete „Kalibr“ și cu o viteză de 3-5 noduri (9 km / h), corveta a fost tractata la 7 noiembrie in Bosfor, ora aproximativa 10:00 (ora locala). Caravana sifonata s-a târât în Marea Neagră în 12: 10 (ora locala) pe data de 7 noiembrie.

Problema este ca pentru corvetele proiectului „Buyan-M” au fost prevazute initial motoare MTU din Germania, dar din cauza sancțiunilor au fost forțați să folosească un model similar, dar foarte-foarte vechi, licențiat în China, deoarece industria eroică de apărare, sub conducerea actualului cosmonaut Dima (Rogozin) nu a reușit să-l creeze și înlocuiască în ultimii 5 ani. Și nici in urmatorii 2-3 nu va reusi. Atât”, a încheiat Klimenko. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus