Politică

Stafiile roşii caută… „umbrele trecutului”

De o bunăvoinţă deosebită din partea regimului de guvernare se bucură Consiliul Unirii R. Moldova cu România, reconstituit zilele trecute. Acest consiliu este compus de nişte umbre caricaturale ale trecutului, responsabile de declanşarea măcelului de pe Nistru, de conflictele interetnice de la începutul anilor ’90 şi de promovarea politicii de lichidare a independenţei statului moldovenesc. Însuşi guvernul moldovenesc, deschis, fără a se ascunde, la 3 martie 2012 va comite încă un act sigur de trădare – va participa la o şedinţa comună cu Guvernul României – eveniment care ar reprezenta o înjosire fără precedent pentru oricare stat independent, eveniment care simbolizează deschis nu doar revenirea la politica anilor ’90, dar şi la practica tristă a lui martie 1918”.

Comuniştii anunţă venirea… „primăverii poporului moldovenesc”

Vineri, pe 2 martie, CC al PCRM a lansat o declaraţie „duioasă” despre venirea primăverii poporului moldovenesc. Cităm un fragment din ea. „Poporul nostru are doar o singură posibilitate de a opri destrămarea ţării. Mâine, 3 martie, la ora 12.00, Partidul Comuniştilor va organiza în toate oraşele şi centrele raionale ale R. Moldova – de la Chişinău la Bălţi, de la Comrat la Briceni, acţiuni de protest împotriva politicii de trădare naţională. Prin această primă acţiune de protest la nivel naţional, PCRM anunţă începutul eliberării R. Moldova de regimul uzurpatorilor şi trădătorilor de stat. Primăvara moldovenească, aşteptată atât de mult, îşi reclamă drepturile”.

Şi Lupu promite că va pune gheara pe Consiliul Unirii…

Iată ce a declarat liderul PD, Marian Lupu, cu ocazia lansării Consiliului Unirii. „Nu susţin şi nu voi susţine proiectul de unire nici în calitate de preşedinte al PD, nici în cel de preşedinte al Parlamentului, nici în cel de preşedinte interimar al statului şi nici măcar în cel de cetăţean. Ba mai mult, voi folosi statutul meu pentru a combate această idee”. Mă miră acest om deştept, care spune prostii. E dreptul dumnealui, ca cetăţean şi ca demnitar de stat, să nu fie de acord cu ceva, în cazul dat cu Consiliul Unirii, dar de ce crede Domnia sa că trebuie numaidecât să promită că „va combate această idee”? De ce să nu se ocupe de altceva, de exemplu, de realizarea promisiunilor electorale ale PD? Din câte îmi amintesc, dl Lupu nu a promis alegătorilor că vrea să vină la putere ca să combată ideile şi proiectele societăţii civile… 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *