Muzică

Start pentru a doua etapă Eurovision

Emoţii mari şi pregătiri ca la carte pentru cei 60 de concurenţi rămaşi în listă. Ei vor trebui să dea tot ce-i mai bun şi să convingă juriul că piesa lor merită să meargă mai departe. Bătălia se anunţă a fi foarte dură, iar asta în condiţiile în care pe lista participanţilor se regăsesc greii muzicii autohtone, dar şi interpreţi care ne-au reprezentat câte o dată ţara – Geta Burlacu şi Nelly Ciobanu. Iată ce ne-au spus câţiva dintre participanţii de anul trecut referitor la motivele pentru care nu se dau bătuţi nici anul acesta.

M Studio

Înarmaţi cu optimism şi cu o piesă bună, băieţii de la M Studio n-au ezitat să se înscrie şi anul acesta. Ei spun că participarea este un bun prilej pentru a se promova. „În ceea ce priveşte aşteptările, nu ne-am propus decât să aducem la urechile ascultătorilor piesa noastră, fără intenţia de a merge neapărat la Baku. Am ales anume această piesă, deoarece dintre toate melodiile înregistrate în ultimul timp ni s-a părut mai reprezentativă pentru acest concurs, în stilul Eurovision, a spus Eugen Negruţă de la M Studio. El menţionează că melodia „Open your eyes” s-a născut instantaneu şi poartă un mesaj pozitiv. „Piesa este un îndemn de a analiza modul nostru de viaţă, în contextul în care timpurile grăbite de astăzi ne fac să uităm de lucrurile frumoase din viaţa noastră – dragostea, natura şi multe alte altele”, a remarcat instrumentistul.

Mariana Mihăilă

Nici frumoasa prezentatoare de la TRM nu a depus armele. Sigură pe forţele proprii, Mariana Mihăilă îşi încearcă norocul la selecţia naţională cu melodia „Live on forever”, realizată în colaborare cu textierul irlandez Aidan O’Conor şi compozitorul grec Gorgi. „Este o piesă melodioasă, care cred că se potriveşte pentru acest concurs, deoarece melodia prinde uşor şi se memorizează destul de repede, ceea ce-i foarte important. Dacă nu aveam o piesă bună, nu îndrăzneam să mă înscriu”, ne-a relatat interpreta.

Doiniţa Gherman

Emoţiile şi euforia din 2011 sunt sentimentele pozitive pe care cântăreaţa Doiniţa Gherman vrea să le retrăiască şi la selecţia pentru Eurovision 2012. Conştiincioasă şi pusă numai pe lucruri frumoase, tânăra s-a grăbit să participe nu oricum, ci cu o piesă care se declară deja câştigătoare. Melodia „Welcome to Moldova” cheamă Eurovision-ul la noi în ţară. Ea spune că acesta este singurul concurs în care se avântă şi consideră gata pentru provocarea de la Baku. „Americanii sunt un model în promovarea valorilor lor, prin diferite metode: limbă, drapel, cultură şi multe altele. Astfel, am hotărât să invit lumea la noi în ţară, deoarece consider că avem locuri frumoase cu care ne putem mândri. Sper că, după ce vor auzi piesa mea, turiştii ne vor invada ţara”, a spus pe o notă de umor interpreta.

Alexandru Manciu

Alexandru Manciu nu este mai puţin încrezător şi la fel ca toţi ceilalţi are aşteptări destul de mari. Melodia sa e una de dragoste şi se numeşte „If you leave”, pe versurile lui Mihai Teodor, muzica fiind semnată de interpret. „Sper să ajung acolo şi să iau şi un premiu, să demonstrez lumii că şi în Moldova se face muzică bună. Am lucrat cu un producător din Germania, astfel că a ieşit ceva destul de frumuşel, ceea ce mi-a sporit interesul pentru a mă înscrie”, a remarcat Alexandru. El a mai spus că nu-l sperie concurenţii buni. „Cu atât mai bine, voi avea cu cine să lupt”.

Nicoleta Gavriliţă

Participantă pentru al treilea an, Nicoleta Gavriliţă consideră Eurovision-ul experienţă frumoasă şi utilă pentru ea. „De fiecare dată rămân cu impresii plăcute, aflu ceva nou, îmi aduce doar emoţii pozitive şi o stare de bine. Aşteptările mele sunt modeste – să intru în finală”, şi-a exprimat speranţa tânăra cântăreaţă. Piesa „Crazy little thing” îi aparţine şi a fost făcută în colaborare cu Serghei Bilcenko şi textiera Liuba Perciun. „Deocamdată, melodia a fost cotată bine, cel puţin pe Internet, cu multe accesări şi păreri bune, care sper să fie şi sincere. Nu-mi rămâne decât să văd reacţia publicului larg”, spune interpreta. Ea a adăugat îi va face o mare onoare să concureze alături de artişti recunoscuţi ai scenei noastre, acesta fiind şi un bun prilej de a învăţa de la ei.

Cristina Croitoru

Motivul pentru care Cristina Croitoru şi-a dorit să participe este faptul că aşa se poate face cunoscută. „E singurul concurs urmărit de toată lumea, oferindu-mi astfel oportunitatea de a mă afirma ca artistă. În afară de asta, îmi doresc enorm să reprezint Moldova la Eurovision. Acum e important să am o prestaţie bună în cea de-a doua etapă a selecţiei naţionale. După aceea mai vedem…”, a afirmat artista. Piesa sa se numeşte „Fight For Love”, semnată de tânăra compozitoare Doina Sclifos. „Din cele câteva oferte pe care le-am avut, melodia Doinei mi-a plăcut cel mai mult. Mă reprezintă în totalitate şi mi se pare foarte potrivită pentru Eurovision”, a conchis interpreta.

Pasha Parfeni

Printre cei mai aprigi concurenţi, prezent pentru al treilea an, redutabilul Pasha Parfeni nu se dă bătut cu una, cu două. Ce-i drept, participarea lui de anul acesta nu a fost pentru nimeni o surpriză, fiind anunţată încă din ediţia trecută. Motivul înscrierii? Talentatul interpret este foarte nerăbdător să urce pe scena de la Baku şi promite că va face tot ce-i stă în puteri pentru a ajunge acolo. El va merge în concurs cu piesa „Lăutar”, o poveste de dragoste care promite multe.

Adrian Ursu

Adrian Ursu este catalogat drept surpriza din acest an. După ce şi-a mai încercat norocul acum şapte ani, muzicianul a hotărât că îşi poate permite luxul să participe din nou, deşi tot el susţine că şansele interpreţilor moldoveni sunt inegale în comparaţie cu ale celorlalţi concurenţi. „Participarea la Eurovision reprezintă o nouă etapă în cariera mea artistică. Este un concurs bun, dar care dă mari bătăi de cap Moldovei, deoarece în Moldova trăim cu posibilităţile pe care le avem. Avem din start şanse inegale, din mai multe puncte de vedere, atât geopolitic, cât şi investiţional, de promovare a piesei”, a menţionat cântăreţul. El spune că este realist şi în acelaşi timp optimist în ceea ce priveşte posibilitatea de a aduce Eurovision-ul la noi acasă.

Melodia sa vine cu un îndemn „Be yourself!” adresat tuturor categoriilor de ascultători. Este un mesaj mereu actual – „Fii tu însăţi! „Trăieşte-ţi viaţa la maximum, ia tot ce-i mai bun de la ea, nu pierde timpul în zadar şi preţuieşte-l pe cel de lângă tine”, cam acesta e mesajul piesei, ne spune autorul.

Cele câteva noutăţi muzicale la „Eurovision” sunt: EL Radu cu piesa „I’m with you now”, Irina Tarasiuc şi MS Gootsa cu „Save a little sunshine”, formaţiile Bingagrove, Che-MD, El Pepino Feliz, Osigan şi Voice.

Republica Moldova va participa al optulea an consecutiv la acest concurs internaţional. Ediţia a 57-a a Concursului „Eurovision Song Contest” va avea loc la Baku, Azerbaidjan, între 22 şi 26 mai 2012. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *