Timpul.md

Actualitate 23 Octombrie 2018 | 19:19

Statele Unite au lansat prima operațiune cibernetică împotriva Rusiei

Comandamentul cibernetic din SUA pentru prevenirea amestecului în alegerile intermediare pentru Congres a început prima operațiune cibernetică de contracarare a răspândirii dezinformării din partea Rusiei, scrie The New York Times, citând sursele sale.

„Campania, care include o serie de misiuni desfășurate în ultimele zile, este prima astfel de operațiune în străinătate, menită să protejeze alegerile americane, în special de la jumătatea lunii noiembrie (pentru Congres)”, spune materialul.

Țintele operațiunii americane o reprezinta, probabil, ofițerii de informații ruși, notează ziarul.

Departamentul de Justiție al SUA a reclamat inca de vineri ca Rusia a initiat o campanie de „război informativ”, menită să influențeze alegerile intermediare.

Potrivit unor surse, experții americani din domeniul securității în spațiul cibernetic au identificat mai mulți suspecți și le urmăresc activitățile.

„Comandamentul cibernetic a trimis mesaje directe agenților din spatele campaniilor. Oficialii de rang înalt ai apărării au declarat că nicidecum nu se pune problema unor amenintari directe a acestor agenti”, se spune în articol.

Publicatia nu precizeaza dacă operatiunea a fost realizata prin e-mail, chat sau prin alte canale de comunicare.

„Operațiunile Comandamentului Cibernetic ​​al SUA sunt destul de echilibrate, în special în comparație cu încercările Rusiei de a folosi metode de dezinformare din ce în ce mai sofisticate pentru a semăna controverse în Statele Unite”, subliniază ziarul.

http://www.paginaderusia.ro

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus