Internațional

Statul Islamic a difuzat a doua înregistrare video cu jurnalistul britanic, luat ostatic în 2012

În înregistrarea de circa șase minute Cantlie, care apare îmbrăcat în portocaliu, critică SUA și pe aliații săi pentru lansarea primelor lovituri aeriene contra pozițiilor din Siria ale SI. Acesta repetă că a fost abandonat de guvernul de la Londra.

Britanicul mai spune că guvernele occidentale au fost luate pe nepregătite de ”creșterea cu viteză uimitoare a Statului Islamic” și că au ”subestimat forța și dorința de a lupta a inamicului”.

Gruparea jihadistă a ucis prin decapitare până acum trei ostatici occidentali (jurnaliștii americani James Foley și Steven Sotloff și lucrătorul umanitar britanic David Haines) și a amenințat că următoarea victimă va fi voluntarul britanic Alan Henning.

Jurnalist și fotoreporter cu experiență, John Cantlie a fost răpit de două ori în Siria, prima dată în iulie 2012, când a fost încătușat și legat la ochi pentru o săptămână, reușind să scape cu ajutorul Armatei Siriene de Eliberare. Acesta a revenit în Siria spre finalul anului 2012, atunci când a fost luat ostatic pentru a doua oară.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *