Timpul.md

Ultima oră 18 Octombrie 2020 | 00:49

Ştefan Gligor cu acuzații grave la adresa lui Andrei Năstase: „Au făcut tandem cu socialiştii”. „Dacă va trebui, va face coaliție și cu Șor”

 

La doar două săptămâni până la finalul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova, un fost candidat la funcția de Procuror General, adresează acuzații grave la adresa candidatului Partidului Platforma „DA”.

Potrivit lui Ștefan Gligor, Andrei Năstase ar fi trebuit să se retragă din politică imediat după „înfrângerea rușinoasă” de la locale, atunci când pierdea în fața lui Ion Ceban Primăria Capitalei.

„La locale a făcut o campanie aberantă, a insistat pe divizarea alegătorului pe criterii geopolitice, s-a purtat lăudăros, arogant, agresiv și a fluturat doar populisme. Arăta absolut nepregatit și neadecvat. Atât de nepregătit, neadecvat, instabil emoțional si țâfnos, încât chiar și Ceban arăta bine.

În rezultat, pentru prima dată în istoria independenței s-a întâmplat un lucru incredibil, un politician de dreapta a pierdut municipiul Chisinău.

Atunci am crezut că va dispărea, se va băga undeva de rușine și nu va mai ieși. Cel mai logic era să se retragă din prima linie și să salveze partidul lăsându-l pe Munteanu și Slusari să iasă în prim plan.

Însă văd că obrazu e gros, iar dragostea de sine mare, mare. Are tupeu să țipe în gura mare că poate câștiga prezidențialele după ce a pierdut Chisinăul. Dar cică numai dacă cineva îi cedează, că vezi mă rog poate câștiga numai în turul doi, că de primul "super-politicianul" nu va trece.” scrie Gligor.

Referindu-se la campania electorală a Platformei DA, Ștefan Gligor insinuează că Andrei Năstase ar fi făcut un tandem cu socialiștii și ar juca mână-n-mână cu aceștia, organizând atacuri mediatice asupra Maiei Sandu, astfel sporind șansele lui Igor Dodon în fața candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate.

„În această campanie Andrei Năstase și PPDA au adoptat o strategie mizerabilă. O campanie amplă de dezbinare prin denigrare si minciună cu scopul de a șantaja PAS-ul.

Au făcut tandem cu socialiștii, distribuind zilnic știri false sau manipulatorii, scrise de portalurile socialiste.

În timp ce Andrei a mers la televiziunele socialiste și chiar la televiziunea lui Șor, unde a atacat-o pe Sandu la greu, și niciodată pe Dodon. Pe Dodon il vizează lejer și mai mult de ochii lumii. Nastase, omul care s-a autodecalarat proprietar al "adevarului" si purtător al "demnității" s-a dovedit a fi un meschin ordinar, fără cunoștințe elementare și populist.

Îmi este clar că Andrei va folosi orice metodă ca să ajungă la putere, or asta e scopul final adevărat în spatele acelor îngrămădiri de cuvinte patetice pe care le debitează zilnic.

Dacă va trebui, va face coaliție și cu Șor. Desigur dacă asta ii va permite să ajungă la putere "în numele demnității, adevărului și oamenilor cetății".

La ultima emisiune "Cutia Neagră" la TV8 declara lăudăros că el nefiind parlamentar a găsit 49 de voturi pentru demisia lui Chicu, iar dacă va deveni președinte va găsi 59 de voturi!

Adevărul-adevărat e că în acei 49 intrau oamenii lui Plahotniuc si fracțiunea Șor, dintre care doi subit s-au îmbolnăvit exact în ultima zi înainte de moțiune. De ce? Pentru că scopul lui Plahotniuc și Șor nu era să-l demită pe Chicu, era să-l așeze pe Dodon la masa de negocieri. Iar fără purtătorul "adevărului și demnității" această operațiune "de convingere" era imposibilă.

Vă imaginați câți purtători ai "demnității și adevărului" vor intra în majoritatea promisă de 59 de mandate, aia care ar trebui să-l facă pe Slusari prim-ministru? ” conchide Ștefan Gligor.

Solicitat de Paranteze.md, deputatul Platformei DA, Igor Munteanu ne-a declarat că acuzațiile lui Gligor nu sunt fondate, iar aceste ipoteze trebuie probate. Munteanu a mai declarat că în spatele acestor acuzații ar sta interesele politice a lui Ștefan Gligor, care împreună cu alți reprezentanți ai așa zisei „societăți civice” pregătesc un nou proiect politic. La moment însă aceștia o utilizează pe Maia Sandu pentru a se apropia de europeni și pentru a găsi suport.

Igor Munteanu a mai declarat că Gligor ar fi „un troll care încearcă să-și facă titlul de glorie din nesăbuire”.

https://paranteze.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus