Timpul.md

Ultima oră 1 Septembrie 2015 | 12:06

Steliștii sînt bulversați de discuțiile despre marcă și palmares: ”Nu ne mai cheamă Steaua!”. Becali anunţă sfîrşitul Stelei o dată cu plecarea sa

Fotbaliștilor li s-a confirmat că Steaua va fi una singură, echipa Armatei. ”Conducerea ne-a spus că noi continuăm fără numele tradițional și fără siglă, dar cu palmares”, zice Adi Popa.

Fotbaliștii campioanei au ajuns să se întrebe și ei la care club mai joacă! "Am avut discuții cu conducătorii", a povestit Adi Popa. Mijlocașul e stelist de copil, din vremea cînd roș-albaștrii nu se întrebau dacă Steaua e tot FCSB, unde e palmaresul și nu se rugau de oameni să vină la meciurile lor.

Eliminat de Rosenborg din Europa League, Popa a anticipat duelul cu norvegienii publicînd o fotografie cu el spectator la o partidă disputată tot împotriva formației din Trondheim, în urmă cu un deceniu.

"NE MINT EI, VĂ MINȚIM ȘI NOI"

Jucătorul "traduce" situația prezentă, așa cum a priceput-o de la conducătorii clubului: "Ni s-a spus că palmaresul va rămîne la noi. Echipa cealaltă va avea sigla, desenul vechi, și drept exclusiv asupra numelui Steaua. Adică n-o să ne mai cheme Steaua, dar tot noi vom deține istoria veche a clubului". Adi rămîne precaut, în ciuda discuției care ar fi trebuit să fie lămuritoare: "Așa ne-au spus șefii. Dacă ne-au mințit, vă mint și eu pe voi". Clubul lui Becali n-ar mai avea voie să-și aroge deloc numele vechi.

CSA PRECUM CSU?

Situația pe care a descris-o Popa seamănă cu ceea ce s-a petrecut la Craiova. Clubul Sportiv Universitatea, echivalentul Clubului Sportiv al Armatei de la București, a fondat o echipă nouă, după un plan al primarului Olguța Vasilescu.

Cum a evoluat noua Știința și cum procedează CSA Steaua:

CSU a fost înscrisă direct în Liga a 2-a și a promovat imediat. Clubul Armatei se va înscrie în al 4-lea eșalon, potrivit ministrului Dușa.
Craiova a prins loc de Europa League în sezonul trecut, dar nu a fost acceptată de UEFA, pentru că nu avea minimum trei ani de existență. CSA Steaua ar putea ajunge în Liga 1 în 2019, dacă se înscrie la anul și promovează direct din fiecare ligă prin care trece
Diferența importantă dintre ce se petrece în Ghencea și ce s-a întîmplat pe "Ion Oblemenco": echipa nou-născută a Craiovei nu a convins majoritatea suporterilor olteni. Oamenii sînt convinși că palmaresul vechii Universitatea a rămas în continuare blocat la Adrian Mititelu, nu îi aparține clubului pentru care evoluează Nuno Rocha și Bawab.
Pînă la un nou proces, și Becali, și Armata pretind că posedă palmaresul Stelei. Boicotînd partidele campioanei en-titre, fanii au votat deja pentru Minister.

Gigi Becali şi-a pierdut răbdarea şi, după victoria în faţa Viitorului, scor 1-0, a anunţat că vrea să vîndă echipa.

"E foarte greu să mai țin echipa. Iau ce jucători vreau, mă asociez cu o echipă care are primărie în spate , ei să îmi dea 3 milioane pe an, din drepturi mai iau 3 milioane, mai cîștig campionatul, mai intru în Liga Campionilor și gata. Acum doar Steaua și Astra mai au patroni, în rest toate echipele sînt finanțate de primărie", a spus Gigi Becali.

Patronul Stelei a anunţat că va face o conferinţă de presă în care va prezenta toate actele care-i dau dreptul să folosească palmaresul echipei. Întrebarea abia acum vine. Va renunţa oare Gigi Becali la Steaua, deşi el susţine că palmaresul este al actualei echipe? Votează în sondaj!

ÎNCOTRO?

Fara stadion si fara marca, Becali spune ca nu a ramas si fara palmares. Anunta chiar ca o va demonstra intr-o conferinta de presa, astazi, ora 14:00.
Conflictul lui Becali cu Armata rupe cea mai mare generatie din istoria Stelei. Echipa "Eroilor de la Sevilla" nu mai este la fel de unita dupa ce Becali si generalii au inceput sa se lupte pentru ultima bucata din Steaua: palmaresul.

Daca Duckadam, Argaseala si Becali sustin ca palmaresul este 100% la actuala echipa, Tudorel Stoica, fostul capitan al Stelei '86, dar si oficialii de la CSA sustin ca trofeele si palmaresul sunt ale lor.

"Nu zic ca Becali a luat fraudulos Steaua, n-a fost fraudulos, dar eu nu pot sa va explic acum dumneavoastra, intr-o emisiune, cum s-a produs acea trecere a lui FCSB la Gigi."

"Il informez pe Duckadam ca palmaresul... ca a fost mintit si ca palmaresul se afla la Armata. Si o sa vedeti ca suta la suta este asa, pentru ca stiu sigur”, a declarat Tudorel Stoica la DolceSport.

Armata spune că Becali n-a avut niciodată palmaresul

"FCSB nu a primit niciodată palmaresul obţinut de CSA. Prin palmares se înţeleg victoriile, cupele, trofeele, medaliile, poziţiile în clasamente, fie ele naţionale sau internaţionale, obţinute de către sportivii (fotbaliştii, în cazul de faţă) care au activat sub egida CSA-ului. Palmaresul echipei de fotbal a CSA aparţine în exclusivitate, conform legii, Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, făcând parte din patrimoniul acestuia. FCSB şi-a însuşit pe nedrept acest palmares, încă de la înfiinţarea societăţii, iar motivele pentru care se întârzie emiterea unui comunicat pentru lămurirea acestei situaţii îmi sunt străine, însă este clar că există un dezinteres şi o pasivitate care îngreunează lucrurile. Motivul pentru care în decizia ICCJ din 3 decembrie 2014 nu se vorbeşte de palmares în mod direct este pentru că acesta aparţine conform legii, Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi nu a fost nevoie să învestim instanţa cu soluţionarea unui astfel de capăt de cerere distinct. CSA poate proceda direct la solicitarea de sancţiuni pentru acţiunile abuzive şi nelegale întreprinse de către FCSB în tot acest timp", se arată în comunicat.

Talpan consideră că FRF şi LPF nu trebuiau să permită ca noua echipa FCSB să evolueze direct în prima divizie ca şi continuatoare a "legendarei Steaua Bucureşti": "Atrag atenţia că pasivitatea şi dezinteresul comandantului CSA, George Boroi, de a nu lua măsurile pe care le-am propus şi care sunt o consecinţă firească a hotărârii judecătoreşti a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, riscă să aducă în continuare prejudicii grave atât CSA cât şi milioanelor de suporteri stelişti care sunt într-o totală stare de incertitudine asupra echipei lor iubite, Steaua Bucureşti. Consider că FRF şi LPF nu trebuiau să permită ca noua echipa FCSB să evolueze direct în prima divizie ca şi continuatoare a legendarei Steaua Bucureşti, ignorând hotărârea irevocabilă a ICCJ. Mai mult, nici până în prezent nu au informat UEFA corect, aceştia continuând să afişeze FCSB-ul cu palmaresul care aparţine CSA-ului".

Societatea Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB), finanţată de Gigi Becali, a solicitat Tribunalului Bucureşti anularea mărcii notorii sub care s-a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, dar şi Supercupa Europei, în 1987, aflată în proprietatea Clubului Sportiv al Armatei.

Societatea Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB) a deschis această acţiune la Tribunalul Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.
 
gsp.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus