Actualitate

Stelutele de pe Drapelul albastru

Anul acesta, ziua de 9 mai a contrastat si mai evident diferenta dintre optiunile care vor macina populatia din R. Moldova. In acelasi Chisinau, la aceleasi ore, se desfasurau doua evenimente cu actori si spirit diferit – la Memorial, mii de persoane, alaturi de liderii comunisti, depuneau flori la monumentele ostasilor sovietici si purtau pancarte cu „Nasa Rodina – SSSR”, iar in Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant” mii de persoane au cantat si au aplaudat „Oda Bucuriei” in cadrul Zilelor Europei.

Zilele Europei la Chisinau au inceput vineri, cand la Filarmonica Nationala a fost prezentata publicului larg piesa „Made in Moldova” a dramaturgului Constantin Cheianu. Sarbatoarea a continuat a doua zi in Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant”, cand primaria, impreuna cu compania „Starnet”, au lansat linia de internet gratuit in sistemul Wi-Fi (internet fara fir si fara taxe). Rodion Gavrilov, reprezentantul companiei, s-a aratat convins ca, in viitor, internetul gratuit va acoperi intreg municipiul. De-a lungul Aleii Clasicilor au fost prezentate expozitii de fotografie si organizate dezbateri, cu participarea ONG-urilor de media. O surpriza placuta pentru cei prezenti a fost interpretarea cantecului „Pentru ea”, pe versurile lui Grigore Vieru, de armeanul Vozghen Oganesean (laureat al premiului I la Festivalul „Doua inimi gemene”). Pe parcursul sarbatorii, in scena au urcat mai multi interpretii de muzica populara si usoara – Alexandru Manciu, surorile Osoianu, tineri de la Liceul de muzica „Ciprian Porumbescu”, formatiile „Catharsis” si „Gandul Matei”.

Chisinauienii au avut ocazia sa cunoasca indeaproape si activitatea Delegatiei Comisiei Europene (CE) in Moldova. Ieri, in scuarul Operei Nationale a fost organizat, in premiera, un iarmaroc al proiectelor europene, la care au fost expuse peste 30 de proiecte implementate in Moldova. Toti cei interesati au avut posibilitatea sa afle care sunt activitatile concrete ale CE in Moldova, realizarile acesteia, dar si cum pot beneficia cetatenii de aceasta asistenta. Sarbatoarea de Ziua Europei a finalizat cu un concert al vedetelor nationale Natalia Barbu, Geta Burlacu, Natalia Gordienco si formatiile „Zdob si Zdub” si „Snails”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *