Timpul.md

Justiție 17 Septembrie 2021 | 07:26

Stoianoglo a pierdut din nou în fața CCM! Magistrații i-au respins sesizarea

Curtea Constituțională (CCM) i-a respins sesizarea lui Alexandr Stoianoglo, prin care a cerut declararea neconstituționalității articolului 12, aliniatul 4 din legea securității statului, unde este stipulat că „procurorul general face parte din Consiliul Suprem de Securitate”, potrivit realitatea.md .

„Curtea observă că norma contestată este în vigoare din 23 decembrie 2016. Rațiunea suspendării acțiunii actelor normative contestate este o măsură in extremis și constă în evitarea unor prejudicii şi consecințe negative iminente și ireparabile. Din aceste motive, Curtea nu identifică din argumentele autorului sesizării vreun prejudiciu sau vreo consecință negativă iminentă la adresa valorilor invocate în sesizare care ar justifica suspendarea normei contestate”, este arătat în decizia CCM.

Cu privire la afirmațiile procurorului general, referitoare la pretinsele indicații venite din partea președintei Republicii Moldova, Curtea subliniază că situațiile de fapt pot constitui obiectul unei analize privind modul de aplicare a legii.

„Acest aspect nu ține, în prezenta cauză, de competența Curții Constituționale”, mai este precizat în decizia Curții.

Amintim că, ieri, 15 septembrie, Alexandr Stoianoglo a depus sesizarea la CCM.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus