Timpul.md

Actualitate 28 Martie 2020 | 11:00

STOP SLUJBE ÎN BISERICI / Premierul Chicu a ordonat MAI să aplice AMENZI preoților

 

Șeful Guvernului, Ion Chicu a anunțat că MAI-ul din subordinea sa a primit indicația de a nu permite desfășurarea slujbelor, după ce a fost înregistrat încă un caz de infectare cu virusul COVID-19 în rândul preoților.

„Dacă se vor petrece aceste slujbe divine cu participarea credincioșilor, statul va aplica sancțiunile prevăzute de legislație. Vă rog foarte mult toți să se conformeze și sper să nu ajungem la aplicarea amenzilor în conformitate cu Legislația. Noi vedem această măsură ca o ignorare a prevederilor de combatere a noului coronavirus. Polițiștii vor amenda pentru încălcările respective”, a spus Chicu.

Amintim că duminica trecută, 1 062 lăcașe sfinte au fost supravegheate de Poliție. 375 dintre ele au desfășurat slujbele în interior, 382 s-au conformat regulilor și au desfășurat slujbele în aer liber, iar 305 au desfășurat slujbe fără participarea oamenilor sau nu le-au petrecut deloc.  

Ion Chicu (23 martie) „Cei care nu s-au conformat regulilor au o totală lipsă de responsabilitate. Vom discuta pașii următori în acest sens. Remarc că slujitorii bisericilor nu manifestă respect și înțelegere față de medicii noștri, care luptă și repară erorile societății. Sper că nimeni dintre acei preoți care au oficiat slujbe să nu se infecteze și să vină la instituțiile medicale. Medicii îi vor trata nu cu lingurița și alte mijloace, dar așa cum este necesar”, a spus Ion Chicu.

TIMPUL amintește despre completarea Codului Contravențional cu un nou articol, care prevede că nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică, se sancționează cu amendă de la 450 (22 500 lei) la 500 (25 000 lei) de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 1000 (50 mii lei) la 1500 (75 mii lei) de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

CINE ESTE RESPONABIL DE APLICAREA LEGII?

Ion Chicu i-a acuzat atunci pe cei care nu s-au conformat regulilor de „o totală lipsă de responsabilitate”. Dar nu era oare RESPONSABILITATEA polițiștilor care au supravegheat slujbele SĂ APLICE LEGEA? Cine i-a oprit? I-a ordonat Chicu „urmărirea” slujbelor de către polițiști și ne-aplicarea amenzilor? Polițiștii nu „știau” că SUNT OBLIGAȚI să aplice legea?

Nu cunoaștem, deocamdată, care este poziția Bisericii Ortodoxe din Moldova, subordonată Moscovei, dar aflată în relație „prietenoase” cu președintele Igor Dodon.Timpul.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus