Timpul.md

Actualitate 14 Iunie 2019 | 12:13

SUA au prelungit sancțiunile împotriva lui Lukașenko și a unui număr de politicieni din Belarus

Președintele american Donald Trump a prelungit sancțiunile împotriva unui număr de cetățeni din Belarus și a membrilor guvernului acestei foste republci a URSS, reise dintr-un comunicat al serviciului de presă al Casei Albe.

„Acțiunile și politicile anumitor membri ai guvernului din Belarus și ale altor persoane din această țară care vizează subminarea proceselor sau instituțiilor democratice, încălcările drepturilor omului, legate de represiunea politică și corupția, continuă să reprezinte o amenințare extremă pentru securitatea națională și politica externă a Statelor Unite. Prin urmare, am hotărât că este necesar să continuăm starea de urgență declarată prin Decretul 13405 în ceea ce privește Belarusul „, a declarat Trump.

De data aceasta, sancțiunile au fost prelungite din nou cu un an – până la 16 iunie 2020, le-a spus președintele american Donald Trump reprezentanților Congresului SUA.

Sancțiunile împotriva lui Alexander Lukașenko și a unui număr de oficiali și membri ai familiilor lor au fost introduse pe 16 iunie 2006 de către George W. Bush. Motivul l-au reprezentat alegerile prezidențiale din Belarus, care în SUA și în UE au fost declarate ca nedemocratice.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus