Externe

SUA „au terminat cu discuţiile în legătură cu Coreea de Nord”. Marile puteri ale lumii vor lua măsuri împotriva prietenilor lui Dodon

Nikki Haley, a afirmat duminică într-un mesaj în reţeaua Twitter că Statele Unite „au terminat cu discuţiile în legătură cu Coreea de Nord", iar „China trebuie să acţioneze. Japonia şi Coreea de Sud trebuie să crească presiunea. Nu e doar o problemă a SUA. Va necesita o soluţie internaţională".

Haley a mai distribuit şi un link către fotografii de la manevre efectuate duminică de aviaţiile militare americană, japoneză şi sud-coreeană în peninsula Coreea. Statele Unite au participat la exerciţiu cu două bombardiere supersonice B-1B, ca răspuns la lansarea de vineri a unei rachete balistice intercontinentale de către Phenian.

Ulterior, într-o declaraţie la Naţinile Unite, ambasadoarea SUA a afirmat că „o nouă rezoluţie a Consiliului de Securitate care nu creşte semnificativ presiunea internaţională asupra Coreei de Nord nu are nicio valoare. De fapt, este mai rea decât nimic, deoarece îi trimite dictatorului nord-coreean mesajul că comunitatea internaţională nu doreşte să se confrunte serios cu el". „China trebuie să decidă dacă vrea în sfârşit să facă acest pas vital", a adăugat ea.

Mediafax
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *