Timpul.md

Actualitate 14 Iunie 2019 | 13:04

Succesoarea lui Merkel a cerut prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei

Vorbind la o întâlnire a Fundației Burns, sefa CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer a declarat că Rusia face tot posibilul pentru a destabiliza situația din țările vecine, scrie Bild, care notează ca succesoare lui Merkel face apel să nu se permită ca Marea Azov să devină „ape interioare ale Rusiei”.

Kramp-Karrenbauer a răspuns, de asemenea, declarației șefului guvernului saxon, membru al CDU, Michael Kretschmer, care la 7 iunie a cerut ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei și a normalizarea relațiilor dintre Moscova și Berlin. Potrivit lui Kramp-Karrenbauer, dacă Germania va accepta acest lucru, va da impresia că Europa este de acord cu încălcarea de către Rusia a dreptului internațional.

„Obligația de a proteja libertatea trebuie să facă parte din politica noastră externă”, a spus politicianul.

Kramp-Karrenbauer a reacționat și în cazul jurnalistului Meduza, Ivan Golunov, care a fost reținut în Rusia la sfârșitul săptămânii trecute sub suspiciunea de posesie și trafic de droguri, dar uterior eliberat din lipsa de probe. „Dacă în America un jurnalist se poate aștepta la critici pe Twitter, în Rusia există amenințarea cu proces demonstrativ”, a spus liderul CDU.

În noiembrie anul trecut, Kramp-Karrenbauer a reacționat aspru la incidentul cu retinerea navelor ucrainene la intrarea în strâmtoarea Kerci. Ea a spus că Uniunea Europeană ar trebui să răspundă acestui incident și să nu permită navelor ruse care sosesc din Marea Azov să intre în porturile europene.

În același timp, Kramp-Karrenbauer critica presiunea SUA asupra Germaniei în legătură cu construcția conductei Nord Stream-2.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus