IT&C

SUD- EST: Totul se plateste

„Evenimentele care au urmat dupa ultima electorala din R. Moldova, dar si rezultatele ei atat de controversate confirma ceea ce era limpede pentru oricine: desprinderea de mizeria trecutului care se cramponeaza in continuare de viata noastra nu se poate face doar cu argumentele bunului-simt”.

Am citat din avantextul intitulat „Totul se plateste”, semnat de catre Valentina Tazlauanu si aparut in nr. 2 al revistei trimestriale de cultura si civilizatie „SUD-EST” cultural”, al carei redactor-sef este. Referindu-se la voturile date pentru comunisti, care au devenit businessmeni „in lege”, acestia reanimand vechiul si ruginitul mecanism sovietic, autoarea se intreaba: „Oare trebuie sa ne lovim tot timpul cu capul de zid pentru a ne da seama ca totul se plateste mai devreme sau mai tarziu?”.

La rubrica „Sintetizari, interpretari, comentarii”, proaspatul numar al revistei cuprinde materiale semnate de Eugen Lungu, Mircea V. Ciobanu si regretatul academician Constantin Ciopraga. In acelasi numar puteti citi un dialog cu Emilian Galaicu-Paun, care afirma ca, in ultima instanta, cheia de bolta a fiintei sale este poezia, chit ca de cate ori ridica ochii in sus, nu stie niciodata daca da de ea sau se uita in gol.
Acad. Mihai Cimpoi e prezent cu eseul „Nietzsche si noi, postmodernii”, iar Razvan Voncu – cu articolul intitulat „Copilaria: o recuperare postmoderna” – despre cartile scriitorului Leo Botnaru. In acelasi numar al revistei mai semneaza Adrian Ciubotaru, Irina Nechit, Larisa Turea, Nina Mazur, Marcel Gherman, Vasile Garnet s.a. Revista este editata cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *