Ultima oră

Sufletul lui a luminat mereu pentru altii

A plecat dintre noi intr-o seara de taina, a plecat spre cele vesnice fiul credincios al acestui plai mioritic Andrei VARTIC. Sufletul lui impatimit de Lumina, de dragoste de Neam, de ?ara, de Datina, de Grai stramosesc a luminat mereu pentru altii, pentru cei care rataceau inca in intunericul si bezna strainatatii.

Opera scrisa si/sau vorbita a omului de cultura Andrei Vartic va ramane ca un TESTAMENT perpetuu, peste vremi, pentru urmasii-urmasilor acestei lature a ?arii. A fost mereu printre noi – ori de cate ori a fost nevoie – printre colaboratorii Muzeului National, participand la diferite manifestari stiintifice si culturale organizate in cadrul institutiei.
Colectivul Muzeului National de Arheologie si Istorie a Moldovei exprima sincere condoleante indoliatei familii, rudelor, prietenilor, tuturor celor care l-au cunoscut pe marele Om de cultura al tuturor romanilor.
Dumnezeu sa-l odihneasca in Imparatia Sa.

Colectivul Muzeului National de Arheologie si Istorie a Moldovei

 

Deplangem trecerea la cele vesnice a lui Andrei Vartic

Primaria municipiului Chisinau regreta trecerea la cele vesnice a lui Andrei Vartic, promotor al culturii, fruntas al Miscarii de eliberare nationala din Republica Moldova, deputat in Parlamentul RM (1990), regizor de teatru, actor, publicist.
Exprimam condoleante familiei, rudelor si prietenilor care deplang disparitia inainte de vreme a omului de cultura Andrei Vartic.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Primaria municipiului Chisinau

 

S-a stins din viata un reprezentant marcant al Miscarii de eliberare nationala

S-a stins din viata Andrei Vartic, mare om de cultura, reprezentant marcant al Miscarii de eliberare nationala, deputat in primul Parlament al R. Moldova, care a votat Declaratia de Independenta a R. Moldova.

Fiind o fire creativa, inzestrata cu har de la Dumnezeu, Andrei Vartic a readus in cultura nationala increderea in cuvant si adevar. Cel mai importat rol insa a fost cel de om politic, luptator neinfricat cu regimul comunist sovietic, promotor al edificarii unui stat democratic si european.

In editorialele scrise pe patul de suferinta, Andrei Vartic si-a exprimat constant durerea pentru revenirea la timpurile de trista pomina, pentru profanarea a tot ce a insemnat libertate si independenta. Aceste editoriale, alaturi de opera artistica si Declaratia de Independenta, constituie Testamentul cetateanului, omului de cultura, politicianului si patriotului Andrei Vartic. Disparitia lui este un moment de mare tristete pentru intreaga societate. Cu totii am pierdut una dintre vocile cele mai puternice impotriva comunismului, voce care a sustinut intotdeauna ca adevarul trebuie sa fie cunoscut. Odata cu trecerea sa in nefiinta mai pierdem un etalon de verticalitate si de moralitate in politica.

Prezidiul Asociatiei „Parlamentul-90” exprima regretul profund pentru irecuperabila pierdere si transmite sincere condoleante familiei celui care a fost Andrei Vartic. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

A. Arseni, D. Brasoveanu, V. Besleaga, N. Branzan, I. Borsevici, M. Cotorobai, S. Chirca, I. Ciuntu, I. Costas, G. Carlan, N. Dabija, V. Darie, I. Madan, V. Zgardan, P. Munteanu, E. Paslaru, V. Puscasu, A. ?aranu, P. Sandulachi, T. ?opa s.a.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *