Timpul.md

Actualitate 13 Iulie 2016 | 14:28

Summit Hollande-Merkel-Renzi la sfârșitul lunii august pe marginea Brexit-ului, anunță Parisul

Președintele francez François Hollande a anunțat miercuri organizarea, la sfârșitul lunii august, a „unui summit sau a unei întâlniri” cu cancelarul german Angela Merkel și șeful guvernului italian, Matteo Renzi, pentru discuții pe marginea consecințelor Brexit-ului, a indicat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Stéphane Le Foll, transmite AFP.

Președintele Hollande va efectua mai multe deplasări în Europa — în Portugalia, Cehia, Austria, Slovacia, Irlanda—, între 19 și 21 iulie, pentru 'a da un nou impuls Europei celor 27', după votul britanicilor de ieșire din Uniunea Europeană, a menționat Stéphane Le Foll, la finalul ședinței de guvern.

Decizia de ieșire din UE este 'alegerea Marii Britanii și ea trebuie respectată', a subliniat Stéphane Le Foll.

„Trebuie acum ca fiecare să se plaseze pe o poziție care va consta în a apăra interesele și Marea Britanie de o parte, și de cealaltă (a apăra) interesele Europei”, a adăugat el.

„Poziția Franței nu se modifică (...) trebuie să existe o notificare de ieșire din UE și să angajăm negocieri în bună ordine pentru a ști cum ne vom angaja într-o nouă pagină a relațiilor între Europa continentală și Marea Britanie”, a adăugat Le Foll.

„Cu cât negocierile vor începe mai devreme, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea”, a subliniat marți ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus