Timpul.md

Culinar.md 15 Decembrie 2020 | 15:16

Supă de linte - ”AUR” iarna. Rețetă simplă și economică

Iarna are alt gust dacă prepari acasă supe și mâncăruri din linte. Iar lintea nu este doar un ingredient sănătos, sățios și economic ci este lintea bogată în fibre. Fibrele solubile ajută la procesul de normalizare a nivelului de colesterol din sânge. Tot fibrele solubile pot ajuta la un control mai bun al diabetului de tip 2, prin încetinirea asimilării glucozei din alimente. În plus, lintea conține fosfor, fier, zinc, magneziu, vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9).

Ce ingrediente sunt necesare pentru supa de linte?
Atunci când faci cumpărături poți alege din linte verde, roşie, brună, blondă, mare, medie sau mică. Lintea se spală bine în câteva ape și apoi se lasă la hidratat circa 2, 3 ore. Ulei, ceapa, usturoi, chimion, morcov, ardei gras, bulion, țelină. Rețeta poate fi cu carne (cu afumături – carne afumată, cârnați – se combină în special) sau fără. La lista de ingrediente se adaugă și piper, sare.



Ingrediente:

250 g linte lăsată la hidratat câteva ore
1 ceapă mare
3 căței de usturoi
1 ardei gras
1 morcov
2, 3 feliuțe de țelină
Chimion
Sare
Piper
2 linguri ulei rezistent la prăjit
Bulion
Pătrunjel

Mod de preparare:

Se taie mărunt ceapa, usturoiul, țelina, morcovul și se călesc într-o oala în care s-au pus 2 linguri de ulei rezistent la prăjit și 4 linguri de apă. După ce s-au călit se adaugă lintea, ardeiul gras, bulionul, chimionul, apa și se lasă la fiert pe foc mic. Când ingredientele sunt fierte se sărează și asezonează cu piper, pătrunjel. Se poate servi alături de carne sau ca atare. Poftă bună! 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus