Actualitate

Suporterii care vor intra fără bilete sau vor scanda injurii vor munci în folosul comunităţii

Un proiect de completarea Codului contravențional al Republicii Moldova a fost elaborat de Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Acesta va fi propus spre aprobare Guvernului şi Parlamentului.

Astfel, potrivit proiectului, cu aceeaşi amendă vor fi sancţionaţi şi cei care vor arunca asupra celorlalți spectatori, sportivilor ori forțelor de ordine cu diferite obiecte, substanțe chimice ori cei care vor aduce bannere, afișe şi steaguri ce conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen, discriminatoriu ori rasist.

De asemenea, vor fi sancţionaţi şi cei vinovaţi de distrugerea, dezlipirea anunțurilor, afișelor expuse de organizatorii competițiilor sportive în incinta sălilor sportive ori stadioanelor.

Noul articol din Codul Contravenţional a fost elaborat după ce Ministerul Tineretului și Sportului a semnat la 3 iunie Convenția Consiliului Europei privind abordarea integrată a securității, siguranței și serviciilor la meciurilor de fotbal și alte evenimente sportive la Saint Denis (Republica Franceză).

Pentru a ratifica tratatul internațional și a executa prevederile acestuia, Republica Moldova urmează a fi efectuate completări la Codul Contravențional.

Ministerul Tineretului şi Sporturilor precizează că aceste sancțiuni (pedepse) contravenționale sunt analogice altor contravenții prevăzute în capitolul XIX al Codului Contravențional pentru contravenții ce atentează la ordinea publică și securitatea publică.

Reamintim că, în 2015, Federaţia Moldovenească de Fotbal a fost sancționată de UEFA cu un meci cu porțile parțial-închise și o amenda de 15 mii de euro, din cauza „comportamentului rasist al suporterilor în meciul cu Federația Rusă din 9 octombrie”.

Federaţia Moldovenească de Fotbal a fost amendată atunci şi cu 15.000 de euro.

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Federaţiei de fotbal din Republica Moldova, după meciul cu Rusia, scor 1-2, de la Chişinău, din preliminariile Euro-2016.

moldova.org

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *