Actualitate

Surpriză: Grupul german Kärcher investeşte 25 mil. euro în a doua fabrică de aspiratoare. „Vrem să localizăm în România cea mai mare parte a producţiei.“

Grupul german Kärcher a cumpărat în 2017 o clădire în Curtea de Argeş – în acelaşi oraş unde are deja o fabrică – pentru a dezvolta aici o nouă facilitate de producţie. Iniţial planul era ca această construcţie să fie remodelată, însă acum gigantul a decis să demoleze o bună parte din clădire şi să reconstruiască o nouă facilitate de producţie de aspiratoare. Investiţia în cea de-a doua fabrică se va ridica la circa 25 de milioane de euro.

„Va fi un proiect major, cu o investiţie totală de circa 25 de milioane de euro, bani ce vor merge către achiziţia de tehnologie, aparatură pentru gama nouă de produse şi, bineînţeles, în clădire“, spune Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher operează fabrica din România. El lucrează din 2007 pentru operaţiunile grupului german din România, Kärcher deţinând local încă dinainte de deschiderea producţiei un centru de cercetare-dezvoltare.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri, aceasta este estimată să crească cu 5-6% în 2019 după ce în anul anterior a ajuns la 277 mil. lei (aproape 60 mil. euro). Acesta a fost al doilea an de funcţionare complet, businessul crescând versus 2017 cu circa 20%, în timp ce profitul a rămas constant la 8,9 mil. lei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *