Sport

Surprize in Divizia Nationala

Revelatia actualei editii a Campionatului republican de fotbal, Divizia Nationala, Iskra-Stal Rabnita, continua evolutiile sale stabile, reusind sa se mentina in topul clasamentului. In etapa a 11-a, discipolii antrenorului Vlad Goian si-a consolidat statutul de lider, reusind o victorie in deplasare cu vicecampioana in exercitiu, Dacia Chisinau. Nistrenii au inceput in forta partida si, deja in minutul 13, Andrei Gafina reuseste sa deschida tabela. Pana la finele primei parti a jocului tot oaspetii au jucat rolul „primei viori”, scorul insa nu s-a mai schimbat.

Dupa ce au revenit de la cabine, rabnitenii nu au contenit sa atace poarta adversa si, in minutul 53, Vladimir ?aranu finalizeaza o actiune de contraatac. Cu un sfert de ora inainte de finalul meciului, centralul baltean Vladislav Ivancenco a dictat o dubla eliminare (Gock de la Dacia si Hausi de la Iskra-Stal), lasand ambele echipe in inferioritate numerica. Chiar si cu un jucator mai putin pe teren, gazdele au reusit sa marcheze golul de onoare in ultimul minut de joc, prin Ghenadie Orbu. Reamintim ca, in sezonul trecut, Iskra-Stal a obtinut medaliile de bronz ale campionatului.

CSCA-Rapid a reusit sa devanseze formatia Zimbru care se confrunta cu o teribila criza de joc. Este de remarcat ca veteranul Ion Testimiteanu a fost capitanul „galben-verzilor”, iar la CSCA-Rapid buturile portii au fost aparate de fostul sau coechipier din generatia anilor `90 a echipei Zimbru, Denis Romanenco. Golul lui Alexandru Grosu din minutul 15 a fost unicul si a produs victoria nesperata a lui CSCA-Rapid.

In alte meciuri s-au consemnat rezultatele: Academia UTM – Dinamo 1-1, Viitorul – Sfantul Gheorghe 1-0, FC Tiraspol – Olimpia 0-1. Ieri, dupa inchiderea editiei s-a disputat meciul Nistru – Sheriff.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *