Actualitate

SURSE / Pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu aproape 2 ani. Când ar putea fi ELIBERAT

Judecătorul de instrucție Constantin Damaschin a fost cel care a examinat cererea și s-a pronunțat în acest sens. La baza încheierii, ar fi stat hotărârea CEDO privind condițiile de detenție.

Potrivit Codului de Procedură Penală, persoanele deținute cel puțin zece zile în condiții inumane ori degradante pot solicita reducerea pedepsei sau despăgubiri bănești. Vlad Filat s-a plâns la CEDO de încălcarea dreptului la libertate și siguranță, dar și de încălcarea dreptului la viață privată.

În acest an, ex-premierul va împlini în luna octombrie exact 4 ani de când a fost încarcerat, iar dacă am face un exercițiu de matematică, perioada stată după gratii adunată cu perioada redusă este egală cu 5 ani și 10 luni de închisoare ispășiți.

Tot potrivit Codului de Procedură Penală, ex-premierul ar avea tot dreptul să depună o cerere întru eliberarea înainte de termen, odată ce a ispășit două treimi din pedeapsă.

Încheierea Judecătoriei Ciocana urmează să fie făcută publică pe portalul instanțelor naționale. Realitatea.md va urmări subiectul și va reveni cu detalii și reacții.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *