Actualitate

SURSE: Liderii PSRM nu îl mai vor pe Igor Dodon. A cedat puterea lui Voronin pentru bani

Alegerile din 11 iulie au produs mai multe șocuri pe scena politică de la Chișinău prin apariția de noi alianțe în ultimele săptămâni.

Cel mai neașteptat lucru de pe scena politică moldovenească este mariajul dintre cei mai mari inamici, respectiv Igor Dodon și Vladimir Voronin. Cei doi lideri s-au jignit și umilit în direct prin studiourile de televiziune la ore de maximă audiență spre deliciul publicului. Și de o parte și de alta s-au aruncat cuvinte grele: trădător, bandit, kuliocar, moșneag, fricos și multe altele ce le poți găsi la un click distanță pe rețelele de socializare.

Socialiștii lui Dodon și comuniștii lui Voronin au anunțat că formează un bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Liderii celor două formațiuni au semnat un document oficial în acest sens, pe care însă, nu l-au făcut public.

Acțiunea lui Dodon miroase a trădare față de PSRM și îi oferă puteri nelimitate lui Vladimir Voronin. Ce se întâmplă în spatele ușilor închise?

„Dodon s-a înțeles cu Voronin pentru că nu mai are trecere la Moscova. O să îi ofere toată puterea lui Voronin dacă finanțează campania electorală. După cum ați văzut i-a oferit primul loc pe listă. Totul e despre finanțare, cine vine cu banii de campanie. Mai mulți din conducere nu suntem de acord cu decizia lui Dodon de ai oferi atâta putere lui Voronin. Cine e Voronin? El nu obținea mai mult de 1% la alegeri. Dodon a trădat partidul pentru interese personale. El e expirat la fel ca și Voronin. Dacă nu ești primit la Moscova, nu contezi în politica moldovenească. Ești un nimeni. Dodon e un nimeni în politică.”, au declarat surse din cadrul PSRM.

Liderii PSRM nu văd cu ochi buni alianța cu Voronin și consideră că acest lucru va trage partidul în jos deoarece Dodon și Voronin s-au jignit mereu public, lucru care nu este văzut bine de votantul socialist. Unele voci mai dure din interiorul partidului spun că la aceste alegeri blocul PSRM-PCRM va înregistra un eșec, iar Dodon va trebui să facă un pas în spate.

„Avem nevoie de un lider integru care poate discuta direct la Moscova cu Vladimir Putin, nu de oameni ca Dodon și Voronin pe care nici jurnaliștii moldoveni nu îi mai respectă. Noi nu mai avem negociator, Dodon nu ne mai reprezintă.”, au mai afirmat sursele din cadrul PSRM.

Igor Dodon va fi obligat să facă un pas în spate sau va fi exclus din PSRM în urma unui eșec deja anunțat în alegerile din 11 iulie. Oamenii îi consideră pe Voronin și Dodon două curve ale politicii și numai ei se puteau uni pentru interese meschine, financiare.

„Șefia PSRM va fi preluată de primarul Chișinăului Ion Ceban pentru refacerea relațiilor cu Moscova, deteriorate grav de Dodon în ultima perioadă.”, a mai afirmat sursa noastră din PSRM.

10tv.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *