Timpul.md

Actualitate 16 Mai 2017 | 15:15

Susține campania de ocrotire a sănătății publice

O campanie informativă de amploare va derula în țara noastră începând cu 21 mai 2017, pentru combaterea HIV/SIDA și comemorarea persoanelor seropozitive decedate. 

O serie de evenimente vor fi organizate pentru atenționarea și motivarea comunității de a efectua testele la HIV, sifilis și hepatita C. Evenimentele vor sparge stereotipurile față de infecții și oamenii care suferă de ele.

Organizatorii campaniei vor să mobilizeze societatea prin informare și conștientizarea riscului de infectare cu aceste maladii, în special printre tineri. Consumul de droguri injectabile în cantități mici în condiții neigienice facilitează răspândirea bolilor infecțioase. Prin această campanie, vor fi atenționate autoritățile statului despre necesitatea accesului mai ușor la serviciile medicale de testare, profilaxie, tratament și suport psiho-profesional.

Acțiuni de informare în instituțiile de învățământ, testare pentru doritori, conferințe de presă, flash-mob-uri vor avea loc în orașele și centrele raionale din țară. Evenimentelor vor fi realizate de 12 organizații necomerciale de profil, inclusiv din Transnistria, și 4 centre sociale regionale. Ziua internațională de comemorare a persoanelor decedate de SIDA va fi marcată în Moldova pe 21 mai și printr-o acțiune inedită de aprindere a lumânărilor în Piața Marii Adunări Naționale. Ministerul Justiției este în continuare partener al acestei activități și promovează principiul egalității în drepturi, toleranța față de persoanele infectate.

Timpul.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus