Actualitate

Sute de persoane salvate în ultimele 24 de ore

Pentru intervențiile de salvare dintre nămeți au fost antenate 103 unități de tehnică grea și peste 400 de salvatori. 

Astfel au fost înregistrate 60 de intervenții ale angajaților Serviciului Situații Excepționale. Acestea au avut loc cu preponderență în raioanele Cahul, Căușeni, Ștefan Vodă, Cantemir și Taraclia. La unele intervenții din sudul țării au participat și paramedicii SMURD. Printre persoanele salvate se numără și mame cu copii minori.

De serviciile angajatilor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au beneficiat și zeci de pasageri a mai multor rute de pe traseele din raionul Cahul, Taraclia și Cimișlia. Pompierii au ajutat oamenii să urce în autospecialele dotate cu sisteme de încălzire, după care i-au transportat în siguranță la punctele de destinație.

Conform celor mai recente date ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, din cauza viscolului mai rămîn drumuri locale impracticabile către 26 de localităţi din 5 raioane. Astfel, în Cantemir mai rămân blocate trei localităţi, în Taraclia – 4 localităţi, Ştefan Vodă – 9 localităţi, Căuşeni – localităţi şi în Cahul mai rămîn inaccesibile – 6 localităţi.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *