Timpul.md

Ultima oră 24 Iulie 2013 | 12:22

Tabără de creație pentru tinerii artiști

La 29 iulie curent, la Edineț, va demara ce-a de-a XI-a ediție a Festivalului-Tabără Internațională de creație Parcova 2013.

Proiectul inițiat de Asociaţia Culturală „Parcova-Nova”, este susținut de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Primăria Parcova Consiliul Raional Edineţ și Primăria Edineţ.

Tabăra de creație Parcova a căpătat valențele unui eveniment cultural de anvergură, care a intrat, prin străduinţa organizatorilor ei, în posesia unui patrimoniu valoros. Pe parcursul a celor zece ani de desfăşurare a Taberei de Creaţie, patrimoniul cultural a fost îmbogăţit cu peste 200 de lucrări semnate de artişti consacraţi proveniţi din ţări precum România, R. Moldova, Polonia, Rusia, Belarus, Olanda, Franţa, Ucraina.

Evenimentul devenit deja o tradiție, este organizat cu scopul de a revitaliza viaţa culturală din Basarabia, prin înfiinţarea unei Colecţii de Artă Contemporană, precum şi identificarea, valorificarea şi promovarea creaţiilor de adevărată valoare artistică. Pentru aceasta în cadrul taberei urmează să se organizeze workshop-uri între artiştii invitaţi şi tinerii cu potenţial artistic din zonă şi un Centru de Documentare artistică - pornind de la informarea despre ediţiile succesive ale Taberei şi continuând cu cercetarea etnografică, muzeografică asupra zonei.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus