Timpul.md

Actualitate 12 Iulie 2016 | 14:33

Târgul Universităţilor din România – la Chişinău, Bălţi şi Cahul

Federaţia studenţilor basarabeni în România anunţă lansarea campaniei de informare a absolvenţilor din Republica Moldova privind accesul la studiile în universităţile româneşti. Cea de-a cincea ediţie a Târgului Universităţilor, parte a campaniei AdmiteRO, se va desfăşura în perioada 15-16 iulie, pe Aleea Clasicilor din Chişinău.

La Bălţi, Târgul va avea loc pe 17 iulie, iar la Cahul - pe 18. La eveniment vor participa voluntari ai asociaţiilor de basarabeni din România, studenţi din principalele centre universitare româneşti din 15 oraşe.

Constantin Cernega, de la Asociaţia studenţilor basarabeni din Bucureşti, a comunicat în cadrul unei conferinţe de presă că se aşteaptă ca şi în anul curent să participe la târg peste cinci mii de persoane. Tinerilor li se va vorbi despre dosarul de admitere, vor fi prezentate mai multe centre universitare decât cele 16 prezente tradiţional.

Cristina Leahu, de la Grupul de iniţiativă basarabeană din Cluj-Napoca, a comunicat că tinerii vor beneficia de consiliere pe un spectru larg de întrebări, li se vor oferi broşuri privind activităţile în afara orelor de studii, vor afla cum e să fii student în România și cum pot fi evitate greşelile comise frecvent.

România oferă în acest an absolvenţilor din Republica Moldova peste 5600 de burse pentru învăţământul preuniversitar, universitar, rezidenţiat şi doctorat. 

IPN

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus