Femeia

Tatiana Cergă: „Visez ca amurgul vieţii să mă prindă pe malul mării”

După şapte ani de succes alături de trupa „Studio One”, focoasa brunetă s-a metamorfozat într-un alt proiect muzical, de această dată solo. De ceva timp o regăsim într-o ipostază pe cât de inedită, pe atât de sexy, şi anume cea de mămică. Fetiţa sa pe nume Izel are deja unsprezece luni, iar cu şapte dinţişori la activ poate să danseze şi chiar să cânte…

– Dragă Tatiana, cu ce te-a răsfăţat iubitul tău de 8 Martie?
– Am primit flori, un parfum şi o seară romantică departe de viaţa citadină a capitalei. A fost impresionant. El m-a răsfăţat din plin.

– Apropo de parfumuri, care este preferatul tău?
– Mark Jacobs, Daisy şi Elle de la Yves Saint Laurent, de fapt îmi plac cele care conţin mosc, şofran şi cele lemnoase. Şi am dezvoltat o pasiune aparte pentru cele bărbăteşti, care miros a iarbă înrourată şi pelin, chiar am câteva în colecţia mea.

– Cum îmbini rolul de mămică cu cel de cântăreaţă, îţi reuşeşte?
– Un artist solicitat este unul fericit, de aceea nu ratez invitaţiile, ori propunerile pentru colaborări. Am concerte, repetiţii, deci muncesc la maximum. Încerc din răsputeri să fac faţă lucrurilor şi să nu cedez în faţa greutăţilor. În perioadele mai grele am chiar tendinţa să-mi solidific forţele. Acum sunt mult mai disciplinată şi responsabilă şi nu-mi permit să irosesc timpul aiurea.

– Cum ai scăpat de kilogramele acumulate în timpul sarcinii?
– Cred că datorită voinţei. Au fost perioade când eram mai plinuţă, iar asta din cauza faptului că mâncam pe apucate şi de multe ori mâncare nesănătoasă. De la o vreme încoace sunt adepta unui mod de viaţă sănătos, asta s-a întâmplat înainte de perioada sarcinii. Atunci am realizat că trebuie să-mi impun anumite tabieturi alimentare. Şi să nu înţelegeţi că mi-aş refuza anumite feluri de bucate, ci mănânc cam de toate, dar în cantităţi mici. Am avut norocul să fiu pasionată de înot, dansul pe care îl practic ocazional şi mersul pe jos, care de altfel este cel care mă scapă de calorii.

– La ce etapă de evoluţie se află acum proiectul tău solo?
– Melodia, „Vreau înapoi iubirea”, a fost făcută în colaborare cu Alex Calancea şi sper să-i dăruim şi un videoclip. A treia melodie va fi una specială pentru sezonul estival, uşoară, dansantă cu mesaj frumos, care dă continuitate primei. Piesa este în limba engleză şi vorbeşte despre faptul că orice s-ar întâmpla în viaţă, trebuie să căutăm fericirea adevărată. Viaţa e foarte scurtă şi nu se merită să ne-o irosim trăind alături de cineva care nu ne face fericit, ba din contra.

– Dezvăluie-ne câteva dintre reţetele tale de întreţinere şi înfrumuseţare.
– Produsele organice fac minuni şi cele naturiste, în general. Apoi mai iau vitamine. Mă străduiesc pe cât posibil ca în ceea ce priveşte produsele cosmetice să fie şi ele naturale. Îmi fac măşti cu smântână, germeni de grâu, fructe, cu argilă şi lapte. Avantajul e că multe dintre produsele alimentare pot fi folosite pe post de măşti. Mă refer aici la lactate, fructe, legume, miere şi diverse uleiuri, ca de exemplu, cel de argan, după mine miraculos. Şi poate fi folosit pentru faţă, păr, unghii şi pe corp. Beau multe lichide, iar dacă consum cafea, lucru care se întâmplă foarte rar, trebuie să fie fără cofeină. Beau mult ceai, obligatoriu din ierburi. Păcat că la noi nu există farmacii specializate pe plante. Pentru revigorarea părului, după spălare îl clătesc cu apă şi bicarbonat de sodiu. O altă metodă eficientă este şi clătirea cu infuzie de ace de pin, care la fel sunt miraculoase. De regulă, aplec urechea la toate remediile naturiste. Înainte dădeam o groază de bani pe produse care se declarau a fi miraculoase, dar care de multe ori se dovedeau a fi fără niciun efect, ca să înţeleg până la urmă că de fapt secretul stă în frigider, în cămară sau în natură. Cineva se întreba odată, dacă un şampon este aşa de bun înseamnă că se poate bea? Vă daţi seama că nu poţi face aşa ceva, fiindcă te otrăveşti. Dar un produs naturist poţi să-l mănânci şi mai ales să-l aplici pe corp. Pe lângă ceaiul de ierburi mai beau şi de cel făcut din ghimbir, îndeosebi atunci când sunt răcită, fiind benefic şi coardelor vocale.

– Încă mai respingi ideea de a fi mireasă?
– Nu m-am răzgândit în această privinţă. Mă simt bine aşa cum sunt şi nu cred că o ştampilă m-ar face şi mai fericită. Fac abstracţie de la formalităţi şi tipare.

– Spuneai cândva că trăieşti ca să fii fericită. Cum percepi fericirea?
– De unsprezece luni încoace sunt fericită în fiecare zi. Astăzi pentru mine fericirea poartă numele Izel. Dacă înainte o găseam în muzică, acum o găsesc acasă, în pătuţ. Un lucru important pe care l-am înţeles este că trebuie să ştii să te împaci cu ceea ce eşti şi ce ai, altfel rişti să te nefericeşti singur, umblând după himere.

– Îţi doreşti ca fiica ta să-ţi calce pe urme?
– Eu cred că ea va face ceea ce-şi va dori. Însă vă pot spune că e foarte muzicală, cântă şi dansează toată ziua. Dacă va iubi muzica cu adevărat, va deveni artistă, fără ca eu sau altcineva să-i impună acest lucru.

– Ştiu că ţii foarte mult la imaginea ta scenică, ai un designer care îţi creează ţinutele?
– În mare parte problemele legate de ţinută le rezolv singură. La noi e costisitor să plăteşti o echipă de oameni care să se ocupe de acest aspect, makeup artişti, designeri tot timpul. Dar oricum am câteva colaborări frumoase cu designeri de la noi. Actualmente colaborez cu Aliona Kononova şi cu Anna Artiuhova.

– Ai o mare şi frumoasă pasiune, lectura. Ce ai citit în ultimul timp, ori în perioada sarcinii?
– Şi eu am crezut că voi dispune de mai mult timp, dar nu a fost chiar aşa. Am lucrat mult în acea perioadă, iar când nu aveam ieşiri pe scenă, lucram în studio. Deci mai mereu am fost ocupată. Şi ca orice mămică în devenire, instinctul matern m-a făcut să-mi pregătesc cuibul pentru puiuţul care avea să vină pe lume. Într-un cuvânt, m-am ocupat de renovarea şi reamenajarea casei. Am o sete nestăvilită de lectură, însă cu părere de rău nu am timp pentru asta. În căutările mele legate de proiectul solo, am citit multă poezie, descoperindu-l astfel pe Pablo Neruda, de fiece dată îi recitesc cu mare satisfacţie pe Octavian Paler, pe Paulo Coehlo, care este o lectură foarte uşoară, dacă ar fi să-i compar cu Mircea Eliade. Mi-a plăcut Milan Kundera şi i-am citit cam toate cărţile. Eu de fapt descopăr anumiţi scriitori la momentul potrivit, regăsindu-mă parcă în scrierile lor. Însă remarc că preferaţii mei sunt Eliade, Dostoievski, Paler, dintre poieţi -Lucian Blaga, Nichita Stănescu. Aseară am început să citesc câteva pagini dintr-o carte de-a lui Jean-Paul Sartre, citesc şi cărţi despre plasticieni.

– Apropo de arta plastică, mai pictezi şi ce artişti îţi plac?
– Egon Schiele, Gustav Klimt, Frida Kahlo, dintre suprarealişti îmi place Salvador Dali. De fapt sunt mult mai mulţi, aici includ şi pe cei mai puţin cunoscuţi. Remedios Varo e ultima descoperire a mea.

– Cum de nu ai făcut o facultate în acest domeniu?
– Probabil, dacă eram în altă ţară, aş fi făcut acest lucru. Eu de fapt mi-aş fi dorit să fac istoria artelor, poate voi face cândva. O las mai spre amurgul vieţii, după şaizeci încolo. Atunci copiii sunt deja mari, sunt fiecare cu viaţa sa, şi ai timp să te ocupi şi de suflet. Mă doare faptul că la noi oamenii la această vârstă trăiesc parcă fără vlagă, neavând un interes pentru ceva. Peste hotare în schimb de câte ori merg, observ că oamenii sunt voioşi, plini de viaţă şi arată foarte bine. Sunt dinamici şi interesaţi de artă, cultură, călătoresc. Înţeleg cauza, grija zilei de mâine te opreşte din a visa. Eu vreau să cred că şi aici lucrurile se vor schimba, iar vârsta aceea mă va prinde undeva pe malul mării, înconjurată de cărţi şi prieteni…  

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *