Timpul.md

Actualitate 23 Martie 2020 | 18:41

„Tehnocratul” Chicu îi ACUZĂ pe preoți de iresponsabilitate, dar nu spune nimic despre polițiștii din subordinea SA care au „urmărit” slujbele FĂRĂ să APLICE VREO AMENDĂ / Câți bani a ratat statul ieri

Ieri, 1 062 lăcașe sfinte au fost supravegheate de Poliție. 375 dintre ele au desfășurat slujbele în interior, 382 s-au conformat regulilor și au desfășurat slujbele în aer liber, iar 305 au desfășurat slujbe fără participarea oamenilor sau nu le-au petrecut deloc. Despre aceasta a informat Premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă.

Ion Chicu a făcut și o atenționare preoților.

Cei care nu s-au conformat regulilor au o totală lipsă de responsabilitate. Vom discuta pașii următori în acest sens. Remarc că slujitorii bisericilor nu manifestă respect și înțelegere față de medicii noștri, care luptă și repară erorile societății. Sper că nimeni dintre acei preoți care au oficiat slujbe să nu se infecteze și să vină la instituțiile medicale. Medicii îi vor trata nu cu lingurița și alte mijloace, dar așa cum este necesar”, a spus Ion Chicu.

TIMPUL amintește despre completarea Codului Contravențional cu un nou articol, care prevede că nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică, se sancționează cu amendă de la 450 (22 500 lei) la 500 (25 000 lei) de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 1000 (50 mii lei) la 1500 (75 mii lei) de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

CINE ESTE RESPONABIL DE APLICAREA LEGII?

Cel mai slab premier din istoria R. Moldova, Ion Chicu, într-un mod cinic, îi acuză pe cei care nu s-au conformat regulilor de „o totală lipsă de responsabilitate”. Dar nu era oare RESPONSABILITATEA polițiștilor care au supravegheat slujbele SĂ APLICE LEGEA? Cine i-a oprit? I-a ordonat Chicu „urmărirea” slujbelor de către polițiști și ne-aplicarea amenzilor? Polițiștii nu „știau” că SUNT OBLIGAȚI să aplice legea?Dacă cele 757 de persoane care au oficiat slujbe duminică ar fi fost amendate cu amenda minimă de 22 500 lei statul ar fi încasat 17 032 500 lei! Adică aproape 1 milion de dolari. Lucrurile devin extrem de grave dacă considerăm fiecare Biserică o entitate juridică separată, în așa caz amenda maximă cumulată sare de 56 de milioane de lei.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus