Sănătate

Telefonul mobil, o colecţie de microbi? O inovaţie promite să rezolve problema

Acum însă, Corning, compania care fabrică Gorilla Glass, lucrează la un nou ecran anti-reflex, care, pe lângă calităţi optice deosebite, va avea şi capacitatea de se dezinfecta singur.

Ecranul va fi realizat din aceeaşi sticlă care este utilizată şi pentru fabricarea fibrelor optice, un material care este de 30 de ori mai transparent decât apa pură. Ecranul este foarte rezistent şi are, graţie unui tratament special, proprietăţi anti-reflex, care permit o vizualizare mult mai bună când este utilizat afară. (Cercul transparent din mijlocul plăcii de sticlă este suprafaţa pe care a fost aplicat noul tratament anti-reflex.)

În plus, incorporează un sistem anti-microbian destinat să cureţe ecranul de germenii potenţial infecţioşi, care se acumulează în număr mare pe aceste dispozitive, făcând din ele ceva mai murdar chiar decât toaletele, în unele cazuri. Un strat special care acoperă ecranul distruge virusurile şi bacteriile în mai puţin de două ore, arată testele de laborator.

Corning nu a anunţat data precisă a lansării noii tehnologii, dar a menţionat că dezvoltarea produsului ar mai putea dura aproximativ 2 ani.

Sursa: news.discovery.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *