Timpul Local

„Tera” a luat cupa penitenciarului N7 din Rusca

Olesea şi Natalia au spus că se bucură de jocurile sportive şi concertele organizate în penitenciar. „Ne adunăm de obicei duminica sau în zilele de sărbătoare şi organizăm diferite întreceri sportive. Ne străduim să învingem echipa adversară, dar, până la urmă contează participarea”. Deţinutele au menţionat că după închiderea sezonului sportiv vor începe pregătirile pentru festivităţile anului nou.

Şeful secţiei securitate, Iurie Ţurcanu a menţionat că sezonul sportiv a fost deschis la data de 24 iunie. ”În zilele de odihnă şi de sărbători planificăm acţiuni cultural-educative şi sportive. De obicei participă câte 30-40 de femei din fiecare sector”. Ţurcanu a adăugat că echipa învingătoare va beneficia, în calitate de premii, de convorbiri telefonice adăugătoare, întrevederi de lungă durată, menţiuni în dosarul personal, şi, bineînţeles, tradiţionala cupă transmisibilă şi diplome de onoare.

Competiţia a fost arbitrată de un juriu alcătuit din membri ai administraţiei instituţiei penitenciare. Activităţile sportive fac parte din ciclul de activităţi socio-educative şi urmăresc drept scop promovarea unui mod de viaţă sănătos chiar şi în condiţii de penitenciar şi facilitează incluziunea socială a condamnatelor. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *