Actualitate

Terenuri si constructii periculoase pentru viata

Primarul de Chisinau, Dorin Chirtoaca, a cerut in cadrul sedintei operative de la Primaria capitalei ingradirea tuturor obiectelor aflate in constructie, inclusiv a celor neautorizate. Iar cea mai mica deviere de la proiectele autorizate se va solda cu retragerea autorizatiei de constructie si a certificatului de urbanism.

Pentru prevenirea accidentelor din zona constructiilor si evitarea cazurilor tragice in acest domeniu, edilul capitalei a atentionat structurile de profil sa tina sub control toate obiectele aflate in constructie, dar mai ales cele neautorizate. „Orice abatere sau incalcare a proiectului aprobat de autoritati va conduce la retragerea certificatului de urbanism si a autorizatiei de constructie”, a spus primarul. El a cerut tuturor agentilor economici sa-si ingradeasca terenurile aflate in constructie, dar si structurilor primariei sa tina la control constructiile ilegale.

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a spus ca autoritatile municipale au depistat multe constructii neautorizate si urmeaza demolarea sau legalizarea lor. Totusi, doua terenuri astazi prezinta pericol pentru securitatea cetatenilor.
„Primaria n-a prelungit contractul de arenda a unui teren din strada Alba-Iulia, deoarece se afla in litigiu”, a spus Grozavu. „Locatarii din casa vecina au castigat litigiul si municipalitatea urmeaza sa acopere groapa de pe acest teren pentru a evita accidentarea cetatenilor”, a declarat viceprimarul.

Al doilea teren care reprezinta pericol se afla pe bulevardul Traian. Desi stapanul terenului are actele necesare pentru constructie, vecinii din casele adiacente sunt impotriva ei. Primaria va obliga proprietarul sa ingradeasca zona pana la solutionarea conflictului.

Zilele trecute, trei copii din satul Malcoci, Ialoveni, s-au inecat intr-o groapa sapata neautorizat, iar acum doi ani, un copil a fost strivit in propria casa de un panou de beton cazut de pe cladirea de alaturi aflata in reconstructie neautorizata.

Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *