Actualitate

Termoelectrica: Chişinăuienii vor avea apă caldă neîntrerupt tot anul

Directorul întreprinderii a declarat la o conferinţă de presă că asigurarea cu apă caldă timp de 12 luni pe an este o premieră pentru locuitorii din municipiul Chişinău. Acest serviciu va fi asigurat cu ajutorul unor echipamente suplimentare ale companiei. „În pofida faptului că începând cu 10 iulie o să deconectăm de la sistem sursa unu, noi o să asigurăm acest serviciu cu alte echipamente şi consumatorul nu va simţi lipsa apei calde”, a afirmat Veaceslav Eni.

Referindu-se la primul an de activitate al „Termoelectrica”, Veaceslav Eni a afirmat că una dintre cele mai mari realizări a fost stoparea acumulării datoriilor noi faţă de compania compania „Moldovagaz”. „Datoria faţă de „Moldovagaz” a fost micşorată cu circa 140 de milioane de lei”, a afirmat Veaceslav Eni.

Potrivit lui, un alt rezultat este că întreprinderea a încheiat anul cu pierderi de circa 361 de milioane de lei, ceea ce reprezintă cu circa 400 de milioane de lei mai puţin decât în anul 2014. „Până la finele acestui an noi sperăm, prin munca asiduă pe care o vom depune, prin eficientizarea costurilor, reducerea cheltuielilor, să finalizăm anul 2016 fără pierderi, poate chiar cu profit”, a afirmat directorul.

Prezent la eveniment, viceministrul economiei, Valeriu Triboi, a menţionat că la primul an de aniversare, compania are primul succes mare – racordarea centralei electrice de termomificare de la Ciocana. „Avem un tronson magistral nou, cu ţevi preizolate, energetic eficient, avem o staţie de pompare modernă, automatizată. Cred eu, că este cea mai bună din regiune nu doar din Republica Moldova”, a afirmat Valeriu Triboi.

Reprezentantul Oficiului Băncii Mondiale din Moldova, Sandu Ghidirim, a menţionat că rezultatele pe care le înregistrează întreprinderea demonstrează că comasarea celor două surse de generare şi una de distribuţie a fost un pas corect. „Sperăm noi că obiectivele care au fost trasate în cadrul reformelor, precum şi cele trasate în cadrul proiectului susţinut de Banca Mondială vor fi realizate astfel încât să ne permită, cu efort comun, să continuăm reforma acestui sector şi investiţiile, care sunt atât de necesare”, a afirmat Sandu Ghidirim.

„Termoelectrica” a fost creată acum un an ca rezultat al fuzionării entităţilor existente anterior –„Termocom”, „CET-1” şi „CET-2”. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *