CSI / Rusia

Testat în Rusia: Cum să nu mai plăteşti rata la bancă

Prima poveste: Femeia zombie obţine un credit ipotecar …

În 2007, când avea 28 de ani, Maria Kozhevnikova a obţinut un credit ipotecar în valoare de 600 de mii de ruble. Şi-a plătit conştiincioasă rată, iar apoi a intrat la închisoare pentru o fraudă imobiliară (închiria locuinţe inexistente). Timp de doi ani, cât se află în spatele gratiilor, împrumutul a fost plătit de soţul ei.

După ieşirea din închisoare a avut o idee!…

A declarat pierdut actul de identitate. A primit unul nou. S-a căsătorit şi şi-a schimbat numele. Astfel a ajuns să deţină două acte de identitate – pe numele Maria Kozhevnikova şi Maria Pastukhova. Pe numele vechi a lăsat moştenire locinta cumpărată cu credit fratelui Alexandr Vasilkin. A încheiat şi o poliţa de asigurare care conţinea o clauză importantă: în caz de deces, firma de asigurări (nu fratele) trebuia să stîngă datoria ipotecară.

După şase luni, la biroul asiguratorului apare fratele îndurerat al femeii, care prezintă certificatul de deces al surorii sale. Firma de asigurare a rambursat băncii 522.000 de ruble din suma rămasă.

Doamna Pastukhova-Kozhevnikova a trăit apoi în linişte şi a dat naştere chiar unui copil.
Înşelăciunea a fost dezvăluită însă în 2012, când Maria a fost prinsă în flagrant vânzând nişte acte contrafăcute. În timpul percheziţiei la domiciliu, poliţia a descoperit certificatul de deces. A fost deschis un dosar penal, dar din cauza copilului mic Maria a fost lăsată în arest la domiciliu. Greşeală teribilă. Escroacă a dat bir cu fugiţii. Trei ani s-a ascuns, dar în 2015 s-a întors în oraşul sau natal şi s-a predat autorităţilor. Spune că avea mustrări de conştiinţa.
Kozhevnikova aşteaptă acum procesul şi riscă până la 4 ani de închisoare. Între timp, firma de asigurări şi-a cerut banii înapoi.

A două poveţe: Decedatul a venit să revendice alocaţia copilului

Soţii Oksana şi Dmitri din Voronezh – ambii cu vârste puţin peste 30 de ani – în urmă cu câţiva ani au luat câteva credite pentru diverse electrocasnice şi electronice. Au întâmpinat probleme cu rambursarea. Şi atunci Dmitri a decis să „moară”. Împreună cu el a „murit” şi soţia să. În înşelătorie a fost implicată şi fiica lor, o adolescenţă. Faţă, cu un Certificat de deces falsificat a mers la starea civilă pentru a înregistra moartea celor doi: părinţii ei muriseră într-un accident rutier teribil.

Certificatul fals a fost cumpărat de pe internet cu 25 de mii de ruble (330 euro).

Au crezut în mod greşit că fiica nu va moşteni datoria, care va fi pur şi simplu anulată (însă când faţă va ajunge la vârstă majoratului, va trebui să plătească datoriile părinţilor (dacă banca cere)).

Înşelătoria a fost descoperită un an mai târziu, când cei doi „morţi”, între timp mutaţi într-un al oraş, au dat naştere unui alt copil. Tatăl s-a grăbit prosteşte la Primărie să ceară alocaţia copilului. Cererea a fost semnată cu propriul nume!

Aşa au descoperit funcţionarii că un nou născut îşi datorează apariţia pe lume unui cuplu „mort”! Acum familia este sub arest la domiciliu. Ambii riscă 2 ani de puşcărie şi o amendă de 80 de mii de ruble. Plus datoria faţă de bănci.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *