Timpul.md

Actualitate 14 Martie 2020 | 11:16

„The Brussels Times”: o coaliție PSRM-PD va însemna izolare internațională, dictatură în Moldova și întărirea pozițiilor Rusiei în Europa de sud-est

Formarea unei coaliții dintre socialiștii lui Dodon și democrații lui Filip, riscă să arunce Republica Moldova în izolare internațională, să conducă la instaurarea dictaturii și să întărească pozițiile Rusiei în Europa de sud-est.

Despre aceasta scrie „The Brussels Times” într-un amplu articol în care este examinată detaliat situația politică de la Chișinău pe fundalul negocierilor dintre PSRM și PDM pentru formarea unei coaliții.

„În cazul unei coaliții dintre democrați și Dodon, pe Moldova o așteaptă dictatura, izolarea internațională, căderea nivelului de trai, o revoluție și alegeri parlamentare anticipate, în urma cărora PD nu va accede în Parlament”, notează sursa.

Autorul editorialului subliniază că o coaliție PSRM-PDM ar putea conduce la fortificarea poziției Rusiei în regiune, asta chiar dacă Filip susține că una din condițiile pentru formarea acestei coaliții este păstrarea vectorului european al țării.

„Trebuie să înțelegem că la formarea coaliției dintre democrații lui Filip și socialiștii lui Dodon nu va avea loc nici o reorientare a politicii externe a țării. Asta va conduce doar la întărirea definitivă a pozițiilor Moscovei în sud-estul Europei”, notează „The Brussels Times”.

Autorul sugerează că dacă vor decide să creeze o alianță cu Dodon, Filip și democrații riscă să intre în istoria țării lor ca trădători, ca cei care și-au vândut țara Rusiei. Asta cu atât mai mult cu cât PDM nu a făcut niciodată, până acum, coaliții cu formațiuni de stânga. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus