Actualitate

Tichetul de masă electronic, utilizat în premieră în R. Moldova

Bărbatul a procurat alimente în sumă de 190 de lei. Din acești bani, beneficiarul a pus în coș pâine, lapte, biscuiți, cereale și suc. După ce și-a făcut alegerea, bărbatul doar a prezentat vânzătorului cardul de masă Up, a introdus codul PIN și a primit bonul de plată. „A fost prima experiență de a achita cu cardul. Este util și sper să aibă beneficii pentru economiile familiei”, a spus angajatul.

Dumitru Cozmolici, director general Up Moldova, unicul operator licențiat pentru serviciul de tichete de masă și pe suport electronic, a declarat că pe cardul de masă vor fi transferați lunar maximum 990 de lei, în funcție de numărul zilelor lucrătoare. Asta înseamnă că valoarea tichetului de masă pentru o zi este de 45 de lei. Din acești bani, utilizatorii pot procura doar produse alimentare. Achiziționarea țigărilor, a băuturilor alcoolice sau a altor produse nealimentare este interzisă.

Angajatorul este cel care decide dacă să ofere angajaților tichete de masă pe suport de hârtie sau în format electronic. Cozmolici a mai adăugat că majoritatea angajatorilor preferă cardul, pentru că este mai ușor de folosit.

Inițiativa de introducere a tichetelor de masă aparţine Președintelui Parlamentului Andrian Candu. Acestea vor fi utilizate în cantine, cafenele, restaurante sau pentru a cumpăra produse alimentare în magazine. Angajatorii care vor oferi angajaților tichete de masă, vor fi scutiți de la plata taxelor salariale.

Moldpres.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *